Sommerintervju med Darin

Pressefoto
God mandag og 27. juli. I dag er det nasjonaldagen til Hviterussland, som ble selvstendig i 1991. Det er den offisielle sjusoverdagen som den vestlige kirken markerer. Markeringen kommer av fortalte legender om sju kristne unge menn fra Efesos, som flyktet inn i en hule og ble muret inne der av sine forfølgere under keiser Decius i ca 250. Da hulen ble åpnet 200 år senere sier legenden at mennene våknet et øyeblikk og bekjente sin tro til biskopen før de sovnet inn. Det er dagen den svenske salmeforfatteren Lina Sandell døde i 1903, dagen da Vincent van Gogh skyter seg selv for 130 år siden, samt dagen da Jørn Hoel ble født for 63 og Thomas Seltzer for 51 år siden.

Det er også dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det den svenske superstjernen Darin som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg av artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

Darin turnerte og fylte Sveriges største arenaer før denne pågående pandemien. Han ble hyllet av kritikere og fans for sitt show med spektakulært lysshow, dansere, store gjesteartister og mange hits.

Den folkekjære sang og låtskriveren slapp sangen «En säng av rosor» på eget plateselskap Dex Music tidligere i år. Låta toppet både radio- og Spotify-listene i Sverige. Bare på Spotify har den nå fått over seksten millioner streams.

«En säng av rosor er en sang om savn og lengsel. Teksten er både forventningsfull og melankolsk på samme tid. En følsom vise», sier Darin.

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

– Absolut. Jag har väldigt mycket tid till att bearbeta saker och fundera på vad jag vill näst i karriären och med musiken. Och nu känner jag tack vare det att jag ser fram emot mitt nästa projekt väldigt mycket.

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengningen?

– Blinding light med the Weeknd

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Modus Vivendi – 707 Shake, After Hours – The Weeknd och Off The Wall – Michael Jackson.

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengningen. Hvordan var det?

Men däremot håller vi på att klippa ihop förra årets arenaturné från Ericsson Globe så vi kan visa den, eventuellt livestreama.

– Nej, jag har tyvärr inte gjort det. Men däremot håller vi på att klippa ihop förra årets arenaturné från Ericsson Globe så vi kan visa den, eventuellt livestreama.

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Michael Jackson, Madonna, Whitney Houston var de artister jag lyssnade på mest och formades av musikaliskt mest av under min barndom.

Det är alltid roligt att gå på Way Out West i Göteborg o kolla på sommaren, så det hade jag nog gjort om det inte var inställt.

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

– Det är alltid roligt att gå på Way Out West i Göteborg o kolla på sommaren, så det hade jag nog gjort om det inte var inställt.

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Någonsin? Oj svårt… Porcelain med Moby skapar alltid en skön och lugn sommarstämning. Snackar vi uptempo så hade jag nog velat höra en låt som French Montana – Unforgettable eller Dj Khaled/Rihanna – Wild Thoughts

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

 Jag tycker det är sorgligt att vi inte har kommit längre än och att rasism fortfarande är en sån stor fråga i världen.

– Lika rättigheter för alla överallt i världen oavsett färg, kön eller sexuell läggning. Jag tycker det är sorgligt att vi inte har kommit längre än och att rasism fortfarande är en sån stor fråga i världen.

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Like a prayer med Madonna. Den första musikvideon jag minns att jag sett. 30 år senare så är den minst lika “accurate” och stark.

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Antingen fortsätta skriva musik i LA eller hälsa på mina vänner i Spanien.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*