Sommerintervju med Norsk Råkk

Pressefoto
I dag er det 29.juni. På denne dagen for 871 år siden ble lederen av motstandsgruppen Birkebeinerne, Sverre Sigurdsson kronet til konge i Norge. Byene Molde og Kristiansund fikk sin bystatus av kong Kristian VI denne datoen i 1742. Det er dagen trommis i Deep Purple, Ian Anderson Paice ble født i 1948 og dagen første generasjon iPhone ble sluppet i 2007.

Det er også dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det Torstein Eriksen i Norsk Råkk som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg av artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

 

Rockebandet med blåserekke, Norsk Råkk slipper nytt album Balansekunstnere den 3.oktober. De slapp sin første singel,  «Alarmen Går Igjen» på snart to år den 24. april. Singelen er den første på deres kommende album og er et dystopisk varsko, anført av krigstrommer og dommedagsbasuner.

Den 5. juni slapp de den neste singelen på det kommende albumet. «Millioner Av Sandkorn» handler om å ta en pause fra det du normalt gjør i hverdagen og kunne komme inn i feriemodus.  Å få kjenne den varme sanden på kroppen og den avslappende sjølufta. En perfekt låt å sette ferien i gang med.

Både «Alarmen Går Igjen» og «Millioner Av Sandkorn» er i kjent Norsk Råkk stil. Det ryktes også at det vil komme en låt i måneden frem til albumet slippes, så det er mye å se frem til på denne kanten.

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

Så det ligger nok an til at det kommer en til Norsk Råkk plate engang i 2021.

– Tja, det har jo vært mye negativt først og fremst med kansellerte konserter. Vi har brukt tiden til å øve inn låter til neste album. Altså det som kommer etter Balansekunstnere som vi gir ut i oktober 2020. Så det ligger nok an til at det kommer en til Norsk Råkk plate engang i 2021.

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengningen?

– Kvelertak – Uglas hegemoni

 

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– GAS – Narkopop

– Stefan Sundström – Domedagspredikan

– Brian Eno – Mixing Colors

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengningen. Hvordan var det?

Får se hvordan utviklingen blir utover høsten. Norsk Råkk har en stor turné booket og hvis det ikke skjer kan det hende vi må ta en streaming gig til.

– Sett Kvelertak, Backstreet Girls, Valentourettes, The Dogs, Oslo Ess, Senjahopen, Ila Auto, Anders Jektvik, Palle Krüger band og sikkert flere også. Det har vært endel fine konserter og et stort pluss at man kan multitaske i en kombinasjon av gitarspilling og tekstskriving. Effektivitet er viktig her i gården. Vi hadde en streaming konsert 16. mai som var en fin erfaring. Får se hvordan utviklingen blir utover høsten. Norsk Råkk har en stor turné booket og hvis det ikke skjer kan det hende vi må ta en streaming gig til.

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Kjøtt, TAV!, De Press, Jokke, Raga Rockers, Dumdum Boys, DeLillos er klare norske inspirasjoner for Norsk Råkk. Disse bandene er som et soundtrack for min ungdomstid. Artister jeg er inspirert av som jeg har hørt mye på de siste årene er The Cure, David Bowie, Thåström, My Midnight Creeps, Pixies, The Kinks og bob hund.

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

– Skulle spille på noen festivaler så det holder som regel for meg. Gluecifer, De Press, Ole Paus og Motorpsycho, Honningbarna, Oslo Ess hadde jeg sett fram i mot å få med meg.

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Millioner Av Sandkorn. Vår aller nyeste singel.

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

Rasisme, global oppvarming og skjev fordeling av godene er etter min mening de største problemene vi har i dagens samfunn.

– Rasisme, global oppvarming og skjev fordeling av godene er etter min mening de største problemene vi har i dagens samfunn.

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Norsk Råkk – Millioner Av Sandkorn og Friksjon – En Dans På Psykoser

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Da vil det nok bli ganske høy konsertvirksomhet så man får nyte tiden hjemme mens man har den.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*