Premiere: Ny musikkvideo fra Mayflower Madame!

Foto: Sven Santelmann
Sjekk musikkvideoen til «Sacred Core» hos oss allerede i dag!

Oslo-baserte Mayflower Madame er høyaktuelle med sin andre fullengder Prepared For A Nightmare, som etterfulgte debutskiva Observed in a Dream fra 2016. Bandet ble fort en kritikeryndling, og referanser til band som The Velvet Underground, The Cure, Bauhaus, The Jesus & Mary Chain og The Black Angels ble daglig kost for Mayflower Madame. Deres fremdeles ferske plate nummer to har i likhet med sin forgjenger høstet rikelig med lovord, deriblant fra vår anmelder som proklamerte at «liker du shoegaze og post-punk, så liker du den nye plata til Mayflower Madame.»

Prepared For A Nightmare kom ut digitalt 27. mars (den fysiske utgivelsen ble utsatt til 12. juni pga. et visst virus), og har så langt 2 singler under beltet. Den tredje singelen heter «Sacred Core», som bandet også har laget en fersk og fet musikkvideo til. Sjekk den ut nedenfor!

Bevegelse og stillhet

Som på resten av albumet vil nok de fleste finne elementer av shoegaze og post-punk, men denne låten graver samtidig dypere inn i psykedeliske territorier.

Bandet uttaler følgende om låten:

«– «Sacred Core» er den tredje singelen fra vårt ferske album «Prepared For A Nightmare». Som på resten av albumet vil nok de fleste finne elementer av shoegaze og post-punk, men denne låten graver samtidig dypere inn i psykedeliske territorier. Teksten omhandler en erkjennelse av å ha mistet sine grunnsteiner for så å bli fanget i en hvileløs søken tilbake til den «hellige kjernen».»

Musikkvideoen er regissert av Astrid Serck, en kunstner som har samarbeidet med Mayflower Madame flere anledninger tidligere. I tillegg til å ha jobbet med foregående musikkvideoer er det også hun som står bak albumcoveret på Prepared For A Nightmare. Om prosessen har hun følgende å si:

«For meg er sangen som et stort, åpent landskap – den er massiv og stabil, men samtidig flytende ved sin suggererende og nesten hypnotiske kraft. Jeg ønsket å fange den følelsen visuelt med opptak fra for eksempel vindmøllefelt og strender der det er konstante, rytmiske bevegelser i samspill med faste, stødige omgivelser. En kontrast mellom bevegelse og stillhet. Noe stabilt å holde fast ved så vel som noe løst og vibrerende. Kjernen er det du holder fast ved. Bevegelsen er det du kan gi slipp på. Solstrålene blender deg, som et hellig, skimrende lys, månen danser urovekkende. I videoen er det også et forlatt hus med en åpen dør… Det er en metafor for følelsen av noe som går tapt, du kan gå tilbake dit, men bare minnene er igjen. I tillegg har jeg brukt live-opptak av bandet som er filmet fra konserter i Oslo og San Diego.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*