Stian Westerhus på Nasjonal Jazzscene Victoria

Vi har mange hyggelige konsertscener i byen vår og Nasjonal Jazzscene Victoria er blant de aller koseligste. Fredagens sesongåpning og verdenspremiere på Victoria ble litt av en samtidsfest, legendarisk.

Foto: David Dundas

Den flotte scenen er duket for bestillingsverket «V», komponert av den kjente og etterspurte komponist, gitarist og vokalist Stian Westerhus fra Steinkjer. Med seg har han Helge Sten på buchla-synth, Frode Haltli på akkordeon, Ståle Storløkken på flygel og synther og Erland Dahlen på trommer.

Skulle du ønske du var der, men ikke kunne så filmet de bestillingsverket. Anbefaler på det sterkeste at du rigger deg til der lyden er best og tar en titt.

Forventningene innfris og mer enn det

Helt siden jeg først ble presentert for musikken til Stian Westerhus, har jeg lengtet etter en opplevelse av hans vidunderlig musikalske univers. Når det i tillegg skulle være så mange flinke musikere samlet på et sted måtte dette bare bli bra. Hadde store forventninger før kvelden med andre ord.

Reisen gjennom bestillingsverket er utrolig spennende og tidvis veldig krevende. Et unikt lydbilde med stort spenn av instrumenter. Alt fra vakre lette toner til energisk kaldt men kontrollert kaos. Følelsesladet, tankevekkende og deilig sugerende. Det slår aldri feil med bue på gitar, akkordeon, flygel og så klart når støykunstneren Deathprod (Helge Sten) gjør sine kunster.

Så intenst som når noiaen river og sliter deg i fillebiter.

«V» er noe av det bedre jeg har opplevd på en god stund. Musikk som møter samtidskunsten, som ikke kan bås settes til en sjanger, eksperimentelt, spenning og ikke minst så til tider intenst. Den følelsen etter å ha våknet fra drømmenes verste mareritt. Så intenst som når noiaen river og sliter deg i fillebiter. Når det er på sitt mest intense svetter hele lokalet.

Jeg er ikke alene om å nyte denne elektroakustiske reisen. Rundt meg er det bare fornøyde fjes. Avslappet og bra publikum. Kanskje ikke så rart når det vi får levert er så fylt med kvalitet og sånn innlevelse. Det er umulig å ikke la seg forføre. Så nydelig når alt klaffer så bra som her. Lokalet, komposisjon, instrumenteringen og besetningen. Et stjernelag av mestere innenfor musikk og ikke minst det vakre publikumet, som overleverer en kjempeapplaus når de vekkes fra transen da det hele er over.

Stian Westerhus kommer tilbake på scenen etter applausen. Han sier at det er sjeldent man har mulighet til å spille konsert for et så fantastisk bra publikum. Han legger til at det får en til å angre at det ikke er laget mer musikk, før han spiller en siste låt for oss.

Stian Westerhus «V» på Nasjonal Jazzscene Victoria: 10/10

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*