Skambankt ute med ny musikkvideo

I dag slipper Skambankt musikkvideo til tittelsporet fra deres sjette kommende album «Horisonten Brenner», som slippes 9. februar.

Låta ble sluppet 19. januar og er en følelselastet gjenspeiling av verdenen vi lever i. I følge Terje Winterstø Røthing (vokalist og pianist) er Horisonten Brenner en av de beste låtene de har laget.

Liker den treffende teksten og de kraftige melodiene. De store klangfulle piano-akkordene, skånsomme vokalene, trommene og riffene.

Det er nok mange som vil føle seg truffet i tekstfrasene her. Om narrativets meg som reflekterer rundt et meg og deg, som har drevet bort fra hverandre. Hvor meget bare ser en lang og mørk tunnel. Hvor horisonten står i brann. Det prøves hardt å jobbe seg opp av kjelleren. Hjelpesløsheten og lamslåttheten. Tankene rundt hva som egentlig skjedde. Hvor ble det av alle de fine ordene, som forsvant over natten? Om at ingenting er som før og et jeg som likte deg og seg selv bedre før, men ingenting er som det en gang var.

Musikkvideoen kler låta godt.

 

Horisonten Brenner ble unnfanget en altfor sen kveld. Ute var det mørkt. Alle naboene hadde slokket lyset og jeg følte meg litt alene i verden. Vinflaskene var tømt og jeg var på vei i seng. Jeg satt som vanlig og klimpret på den gamle gitaren jeg arvet av min tante, som jeg aldri fikk møtte. Gitaren var en gave fra naboene i Jøssingfjord. Hun hadde ønsket seg en gitar da hun ble diagnostisert med kreft sent på 50-tallet, i en alder av ni. Hun fikk dessverre ikke spilt så mye på den. Jeg fant den i kottet til bestemor da jeg var 13, og siden jeg var den eneste i familien som var interessert i gitar fikk jeg overta den. Jeg måtte bare love å behandle den fint. Den gitaren har jeg brukt til å lage 80% av alle låtene jeg har laget, inkl. Horisonten Brenner. 

– Jeg var, som tidligere nevnt, på vei i seng da det plutselig løsnet. Jeg satte diktafonen på opptak, og 10 minutter senere hadde jeg en ny låtidé. Da jeg våknet dagen etterpå og sjekket diktafonen, hadde jeg tatt opp en sang med den smekre tittelen ”Fyllesang”, men jeg skjønte med en gang at det var mer enn en bare det. Med denne låten, har vi laget en av de fineste Skambankt-låtene så langt i karrieren, synes vi, sier Skambankt.

Norgesturné 2018:

16.02.18 – Stavanger – FOLKEN (Utsolgt)
17.02.18- Stavanger – FOLKEN
22.02.18 – Bergen – USF
23.02.18 – Volda – ROKKEN
24.02.18 – Ålesund – TERMINALEN
01.03.18 – Haugesund – HØVLERIET
02.03.18 – Kristiansand – KICK
07.03.18 – Grimstad – BLUEBOX
08.03.18 – Kongsberg – ENERGIMØLLA
09.03.18 – Oslo – ROCKEFELLER
10.03.18 – Drammen – UNION SCENE
15.03.18 – Sogndal – MEIERIET
16.03.18 – Trondheim – SAMFUNDET
17.03.18 – Hamar – GREGERS
22.03.18 – Alta – CITY SCENE
23.03.18 – Tromsø – DRIV
24.03.18 – Bodø – SINUS
26.05.18 – Bryne – Jærnåttå
20.06.18 – Tons Of Rock,Halden
02.07.18  – Trondheim Rocks,Trondheim

Facebook

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*