Albumdebut fra Subshine

Bergen-baserte Subshine ga ut sitt etterlengtede debutalbum fredag 19. juli. Easy Window gis ut i samarbeid med Apollon Records.

Subshine spiller melankolsk synth-pop/indie-pop med porøse grenser mellom lengsel og håp. Prosjektet er frontet av Ole Gunnar Gundersen, kjent som låtskriver og frontmann i bandet Lorraine. På fredag som var så Subshine’s debutalbum Easy Window dagens lys.

Naturens gang

Gundersen har en (bokstavelig talt) frisk tilnærming til låtskriving.

Gundersen har en (bokstavelig talt) frisk tilnærming til låtskriving; han går gjerne i timesvis i naturen for å lage låtene uten å plukke opp et eneste instrument. Disse kreative seansene/spaserturene blir så fulgt opp i et rom med 80-talls synther, hvor kreasjonene ferdigstilles.

Åpningssporet fra Easy Window, «Florence», ble gitt ut i september i fjor, og fikk over 40 000 strømminger i løpet av de to første månedene. Gundersens dragning mot naturen fremkommer godt i videoen til låta, som du kan se under.

Scenevant

Subshine har hatt et innholdsrikt 2019 på live-fronten.

Subshine har hatt et innholdsrikt år på live-fronten, og har spilt mange konserter i Norge i 2019. London har også fått to besøk så langt bare i år. Gundersen er ikke ukjent med utenriks-konserter; hans tidligere band Lorraine hadde en viss kultstatus på 00-tallet, og turnerte sammen med store navn som Mew og Pet Shop Boys. Det er all grunn til å forvente at vi vil høre mer om Subshine i tiden som kommer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*