Rootsfestivalen 2019 – Andre Dag

Foto: Stein Roger Warholm
Rootsfestivalen fortsetter, og på konsertens andre dag får vi se blant andre Timbuktu & Damn!, og Highasakite.
Timbuktu & Damn!

Vurdering

Timbuktu på Rootsfestivalen 2019: 5/6Karakter 5

Timbuktu har laget musikk siden midten av 90-tallet, og siden hans første album kom ut i 2000 har han blitt et kjent navn hos de fleste. I løpet av de siste 20 årene har han bygd opp et stort repertoar av kjente låter. Sammen med Damn! viser de frem hvor mye flott han egentlig har skapt gjennom årene. Vi får oppleve et flott show og en fantastisk opptreden, Timbuktu var fantastisk på sitt beste, og er virkelig det fortsatt.

Gjennom konserten var det noe som manglet, men helt til slutt får vi jaggu både «Det Löser Sig» og «Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö» på rad! Med sine to trolig mest kjente låter, satte dette et brakende punktum på en fantastisk konsert. Med dette forlater både artist og deler av publikum området, men før man rekker å komme noe særlig langt, kommer Timbuktu løpende tilbake. De har fortsatt tre minutter på seg, og bruker disse på å spille den seks minutter lange «The Botten Is Nådd».

 

 

Highasakite – Foto: Stein Roger Warholm
Highasakite

Vurdering

 Highasakite på Rootsfestivalen 2019: 3/6Karakter 3

Sist ut på torsdag er Highasakite, som i mars spilte et fabelaktig show i Oslo Spektrum. Konserten åpner i kjent stil, med vokalist Ingrid Helene Håvik ikledd en dyreskalle. Ut fra kulissene kommer en maskekledd figur som tar av skallen, og showet er i gang! Highasakite er kjente for å være gode til dette med show og musikk, og det merker vi godt. Håvik hopper og danser rundt på scenen, det er tydelig at hun koser seg. Dessverre merkes ikke dette for oss i publikum. Vi ser en godt innøvd koreografi, men det er og forblir et markant skille mellom scenen og publikum.

Ut mot slutten virker det som om bandet selv oppfatter dette, når vokalisten benytter skillet mellom to låter til å endelig adressere publikum. Hun beklager seg for at hun ikke har snakket med oss før, men dette føles veldig tilgjort ut. Bandet avslutter med «Since Last Wednesday» og «Golden Ticket», og låtene gjør en super avslutning på en konsert som ikke helt levde opp til forventningene.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*