Summer Metal Fest 2022

Metalite @ Røverstaden (Foto: Willy Larsen)
Fredag 2.september ble en-dagsfestivalen «Summer Metal Fest» arrangert på Røverstaden i Oslo.

Planen var egentlig å arrangere SMF som en todagers festival, men da et av bandene som skulle opptre på lørdagen måtte kaste inn håndkleet kort tid før festivalstart, valgte arrangør Oslo Hardrock Festival å endre på formatet til en enkeltaften med fire band. Det betød at fans av bandene Tungsten, Mister Misery og Suicide Bombers dessverre må vente til en senere anledning til å se sine favorittband i aksjon.

Disharmonis utsendte slo av en kort prat med arrangør Dag Høstland i Oslo hardrock Festival. Han har relevant bakgrunn som programleder for metalradioprogrammene Firehouse og High Voltage, samt som medlem i bandene Massakrerte Sjeler og Jason. For et par år siden fant Høstland og et liten gruppe entusiaster det for godt å spikre sammen et festivalkonsept hvor de skulle booke artister som ikke tidligere hadde spilt i stykker scenene i Oslo.

På Summer Metal Fest var det fokus på band som ikke akkurat har rent ned dørene på norske konsertvenues.

Etter flere år med covid-utsettelser av de opprinnelig planlagte Winter Metal Fest-festivalene på Vulkan i 2021 og 2022, fikk de endelig arrangert minifestivalen «A Magical Evening» på Røverstaden i april i år (les disharmonis omtale av denne festivalen her: https://www.disharmoni.no/a-magical-evening-pa-roverstaden).

I tråd med arrangørenes ambisjoner om å booke artister uten mye tidligere scenetid i Norge, spilte da to band som tidligere aldri har spilt i Norge (Eleine og Kalidia). I tillegg hadde det norske bandet Confidential sin første, offisielle konsertopptreden.

Også på Summer Metal Fest var det fokus på band som ikke akkurat har rent ned dørene på norske konsertvenues.

Artistene:

Første band var Baby Heartless fra Bergen, som fikk æren av å åpne showet. Godt hjulpet av danserne i Bellystars, som også bidro med eksotiske dansetrinn på «A Magical Evening» tidligere i vår.

Baby Heartless @ Røverstaden (Foto: Willy Larsen)

Deretter var turen kommet til «Hallingcore»-bandet Blodsmak som mikser nynorske tekster med tung folkrock. Undertegnede så bandet live på Norway Rock i Kvinesdal tilbake i 2016, og så frem til å få oppleve bandet på nytt. Vokalist/gitarist Tom Ostad og resten av bandet leverte nok en gang et solid show. Ostad måtte også steppe inn og redde kveldens headlinerkonsert ved å låne bort gitaren sin, da flyselskapet hadde rotet bort arbeidsverktøyet til gitaristen i Mystic Prophecy.

Blodsmak @ Røverstaden (Foto: Willy Larsen)

Kveldens høydepunkt var nok likevel definitivt svenske Metalite, som spiller en form for moderne melodisk metall med elementer av pop og herlige synthstrofer. Svenskene har aldri spilt i Norge tidligere, og kom til Oslo fra spillejobber på Sabaton Open Air og Sweden Rock tidligere i sommer. Metalite har etterhvert levert tre solide album, og spilte selvfølgelig både «Heroes in Time» og «We Bring you the Stars», låter med høy allsangfaktor. Erica Ohlsson, Edwin Premberg & Co leverte et fantastisk show, og vi får håpe denne gjengen snart tar turen over kjølen igjen, for makan til opptreden skal man se lenge etter.

Metalite @ Røverstaden (Foto: Willy Larsen)

Siste band ut for kvelden var som tidligere nevnt Mystic Prophecy som aldri har spilt i Oslo tidligere, selv om de har holdt på i 20 år. Power/speed/thrash-metallbandet fra Bayern ga ut sitt ellevte og foreløpig siste album i 2020, og består naturlignok av rutinerte musikere som utførte jobben sin på ypperlig måte fra scenen.

Mystic Prophecy @ Røverstaden (Foto: Willy Larsen)

Disharmoni takker for invitasjonen og applauderer samtidig innsatsen til gjengen i Oslo Hardrock Festival. Vi ser frem til fremtidige arrangementer fra den kanten.

All foto: Willy Larsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*