Ny skummel låt fra Susanna & the Brotherhood of Our Lady

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Kirkeklokker avspilt fra kassett og knirkete akkordeon, er medskapende i den dystre, nesten skumle effekten Susanna & the Brotherhood of Our Lady har tryllet frem i dagens låtslipp, Ecstasy X.

Låta er den andre fra kommende album «Garden of Earthly Delights», som slippes neste måned. Et album jeg allerede vil garantere er verdt å sjekke ut. Vi var så heldige å få Norgespremiere på albumets første låt, City of Hope, som også mottok mye internasjonal ros.

Selv sitter jeg etterlatt med følelsen av å nettopp ha observert et begravelsesfølge.

Ecstasy X er noe helt eget. Dens snikende knirkende lyder, skumle og mørke toner innblandet av Susannas særegne vokal, får sinnet driftende. Den eksperimentelle låta gjør noe med en. Selv sitter jeg etterlatt med følelsen av å nettopp ha observert et begravelsesfølge.

«Susanna & the Brotherhood of Our Lady tryller med lyd og stemmer på toppen av en skummel drone laget av samplede piano-akkorder. Det er kirkeklokker avspilt fra kassett, knirkete akkordeon og stemmer med effekter som deklamerer at ekstase er oppnåelig om vi bare følger mørkets gudinne. Inspirert av det surrealistiske i Hieronymus Bosch sine bilder, har Susanna laget en sangsyklus der det rare og eksperimentelle står side om side med det vakre og inderlige».

[iframe width=»1148″ height=»480″ src=»https://www.youtube.com/embed/T116RKFuz7Y» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*