Svartepetter ute med flunkende ny mixtape!

"Minst en meter" Mixtape
Den norske hip hoppen`s Asbjørnsen og Moe er nå endelig ute med ny mixtape.

Vurdering

Svartepetter – Minst 1 Meter 5/6Karakter 5

Jo Johnsen, bedre kjent som Svartepetter har gjort det igjen, og dette for 12 gang. For de av dere som ikke kjenner til denne undergrunnshelten kan jeg fortelle følgende. Dette er karen som turte å dra norsk rap til et musikalsk mesterkunst i form av sine unike historier. Med sin detaljerte formidlingsevne og livlige fantasi, er det nesten umulig å ikke sitte igjen med et overaskende bildet i hodet når mann lytter. Ikke bare har Johnsen laget 12 mixtaper oppigjennom årene, men han har også debutert som forfatter i boken Blodsbror høsten 2021. Den nye mixtapen Minst 1 Meter byr på mange gjesteartister, ikke mindre enn 10 stk! Blant denne gjengen er det kun en produsent. La oss ta et dypdykk inn i Svartspetters nye univers av låter.

Svartepetter - Minst 1 Meter - Cover Art - By Per Henrik Buntz & Are Burås
Minst 1 Meter – Cover Art – By Per Henrik Buntz & Are Burås
Superhelten fortsetter

Mixtapen byr på kun anerkjente og dyktige rappere rundt om i Norge.

Den kjente bombap stilen fortsetter som før, bare denne gangen i en litt mer moderne stil. Det er Blackout beats som har produsert alle melodiene på dette albumet. Melodiene føles skreddersydd for vår lille superhelt ifra Drøbak. Det første mann kan legge merke til etter en gjennomgang, er at det har skjedd en forandring. Denne tapen byr på mer «rap», kule flows og fete tekster enn før.

Det kan virke litt uvant for de av dere som lengtet etter nye sprudlende historier fra Jo. De er ikke helt borte, det kan mann høre i hans egne vers og sololåter. Med så mange gjesteartister som er med å bidrar så endres konseptet litt. Det skal enn del til for andre artister å henge med i Svartepetters univers, det er noe han kun kan skape selv. Dermed blir denne tapen litt annerledes med mange varierte låter og tekster. Absolutt spennende, men det kan og føles som Jo forsvinner litt inn i mengden. En tommel opp for kvalitet på de utvalgte, det skal han ha. Mixtapen byr på kun anerkjente og dyktige rappere rundt om i Norge.

Mixtapen får terningkast 5! Det oser av kvalitet på både tekst og flow. For de av dere som har vokst opp med undergrunns rap, er dette tapen du har ventet på. Svartepetter har samlet opp noen av de beste rapperne i landet og puttet de i gryta si. Ikke nok med legender som Pant, Dekar, Keem One og Spira (hvil i fred). Jo har også fått med Vicki som stiller alene som kvinne opp i alt kaoset. Det kan ikke sies annet enn at rundt denne proppfulle gryta, følger det med et flammehav.

Jeg ville bare ha det litt gøy —  Jo aka Svartepetter

Jo sier selv: «Jeg ville bare ha det litt gøy. Skape noe upretensiøst og barnslig, som Trusler gallore-cracklab mixtapen. Målet var å skrive og spille inn hele greia på en helg, men det viste seg vanskelig med så mange gjesteartister. Jeg skrev og spilte hvert fall inn mine egne bidrag på tre dager selv. Det var også en mulighet til å ha litt rap-gjester for en gangs skyld, da jeg ikke pleier å ha så mye av det på mine egne album. Og at jeg endelig fikk latt Blackout produsere for meg, noe jeg har lovet ham lenge. Han har litt oldschool bombap sound så da blir det sånn.»

Når vi spør om sounden, sier Jo følgene: «At jeg ikke har gjort noe særlig trap er mer tilfeldig. Jeg gjør det som faller meg inn der og da. Men denne skiva skulle ha litt oldschool preg. Collabs og moro.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*