Tales of Dhvaras slipper ny musikk etter over 20 år

90-talls metal-bandet Dhvaras har reinkarnert som Tales of Dhvaras. I dag slipper de den instrumentale singelen «Geiranger».

På tidlig nittitallet spilte Dhvaras det de kalte for «skogsrock» i Groruddalen i Oslo. Musikken var inspirert av naturens skjønnhet og rå mørke.

«– Låten er en hyllest til Geiranger og landskapet der som inspirerte meg.»

Så på høsten 2019 klarte bandets grunnlegger Kyrre Riksen å gjennoprette et gammelt DAT-bånd. Han var ikke så fornøyd med lyden så han bestemte seg for å gå tilbake til studio og spille inn låtene som hadde ligget å støvet ned på nytt. Samme høst traff Kyrre trommis James i London, som ble med på å spille inn låtene sammen med bandets tidligere bassist Ruben.

«– Låten er en hyllest til Geiranger og landskapet der som inspirerte meg. Melodiene kom helt naturlig ved å bare være der og spille med omgivelsene høsten 2016. En helt unik opplevelse for meg og det er sånne øyeblikk som er verdifulle for meg. Jeg har spilt flere akustiske versjoner av Geiranger siden den gang, men nå har jeg krydret med Marshall vreng, bass og trommer for å bygge opp låta.» forteller Kyrre.

Nå er altså første låt ute og de lover flere låter utover året.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*