Tenacious D fikk et utsolgt Oslo Spektrum til å gynge!

Tenacious D @ Oslo Spektrum 2024. Foto: Luis Benitez Ruiz.

Vurdering

Tenacious D i Oslo Spektrum 4/6Karakter 4
30 år etter at Jack Black og Kyle Gass dannet Tenacious D var tiden igjen kommet for et Oslo-besøk på turnéen Spicy Meatball Tour.

Humorbandet har en meget høy status blant fansen som på sin side gjerne bidrar med allsang fra første låt på konsertene. Man kan trygt si at bandet har opparbeidet seg litt av en legendestatus etter deres store gjennombrudd med låten «Tribute» fra deres selvtitulerte album tilbake i 2001.

Tenacious D @ Oslo Spektrum 2024. Foto: Luis Benitez Ruiz
Tidlig «Tribute»

Duoen virket revitaliserte og pigge, og humoren og gullkornene satt løst.

Tenacious D var i storform, og serverte sine egne hits som perler på en snor. Duoen virket revitaliserte og pigge, og humoren og gullkornene satt løst. Åpningslåten «Kickapoo» setter fort stemningen og allsangen runger gjennom Spektrum. Deretter fulgte favoritter som blant andre “Low Hangin’ Fruit” og “Rise of the Phoenix”, før monsterhiten «Tribute» også dukket opp forbausende tidlig i settet, akkompagnert av en djevelfigur som «våkner til liv» bakerst på scenen. Låten er uten tvil et stort høydepunkt for kvelden!

Kyle Gass imponerte i Oslo Spektrum. Foto: Luis Benitez Ruiz.
Romantiske «Wicked Game»

Det er høy underholdningsfaktor på det gjengen driver med og vi får bivåne både Sax-a-Boom, jazz-impro, metal-figurer, pyro og diverse solo’er – ja til og med fra den som styrte lysene.

Mange av de yngste i publikum viste at de hadde et nært forhold til låten «Video Games» (forståelig nok), og  lysete opp når bandet viser dyrebare sekunder til denne låten. Chris Isaaks’ «Wicked game» har rukket å bli en av bandet mest populære låter og allsangen runger igjen gjennom Oslo Spektrum mens en romantisk video av duoen ruller over skjermene.

Kort, men godt

Publikum blir servert bruddet mellom Jack Black og Kyle Gass under låten «Roadie» og sammenkomsten igjen under låten «Dude (I Totally Miss You)». Det er høy underholdningsfaktor på det gjengen driver med og vi får bivåne både Sax-a-Boom, jazz-impro, metal-figurer, pyro og diverse solo’er – ja til og med fra den som styrte lysene.

Tenacious D i Oslo Spektrum. Foto: Luis Benitez Ruiz.

«Tribute» og «The Metal» var kveldens musikalske høydepunkt for undertegnede, men også det siste bonussporet «Fuck Her Gently» satt som et skudd. 30 år ut i karrien leverer duoen fortsatt høy klasse, selv om settet kanskje er i korteste laget


«Kickapoo»
«Low Hangin’ Fruit»
«Rize of the Fenix»
«Wonderboy»
«Tribute»
«Video Games»
«The Metal»
(Unknown)(Jazz Jam)«
«Sax-a-Boom»
«Roadie»
«Dude (I Totally Miss You)»
«Wicked Game» (Chris Isaak cover)
«Beelzeboss (The Final Showdown)»
«Double Team»
«Master Exploder»
«The Spicy Meatball Song»
«Fuck Her Gently»

Alle foto: Luis Benitez Ruiz

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*