Tkay Maidza – en eksotisk blomst på Pstereo

Foto: Frank Valde
Tkay Maidza er en sjangeroverskridende artist. På Pstereo serverte hun 40 minutter med R&B, soul, hiphop og electronic dance music sammen med en dj.

Vurdering

Tkai Maidza på Pstereo 4/6Karakter 4

Tkay Maidza er født i Zimbabwe, oppvokst i Australia og nå bosatt i Los Angeles. Det er med andre ord en multikulturell artist vi har med å gjøre. Til tross for at hun fortsatt bare er 26 år, så har hun drevet med musikk i et tiår, og hun ga ut sin første singel allerede som 17-åring. Siden det har det blitt både flere singler, EP-er og et album fra 2016.

DJ-en varmet oss opp og ville ha litt liv og dans før damen skulle gå på. Hun entret scenen fra sidelinja, og jeg mener hun åpnet med «So cold», en skikkelig dansbar discolåt. Det ble i alle fall liv på arenaen ganske fort. Folk klarte ikke å la dansefoten være i ro. Det var nå i så måte rent visuelt også ganske «outcast» karer som fikk i gang rytmen i bodyen. Damen sørget for at stemningen steg og fikk folk til å ha hendene i været osv. Hun spurte deretter enkelt og greit: «How you’re feeling guys?» Publikum ropte og skrek tilbake!

Foto: Frank Valde
Rap og rytmer

Tkay hujet og hoiet litt med publikum samtidig som hun rappet tøft på låtene. Det ble både liv og litt allsang av dette. En del av sangene hennes er virkelig iørefallende og fengende. Dette hjelper på responsen. Hun har også en mykere del R&B og funk i sin produksjon. Hun var innom slike sanger også, men det var naturligvis de med en dansbar rytme som var bærekraften i dette repertoaret på en kort opptreden for et nytt publikum.

Foto: Frank Valde
Coole moves

Damen stilte med en del «coole moves», rotering med hoftene og vrikking på baken

Damen stilte med en del «coole moves», rotering med hoftene og vrikking på baken. Tkay var jo alene på scenen som underholder, og da må det bli litt slike ting.  Det virket som folk likte dette. Noen vil kanskje hevde at man får en del gratis som artist når du er ung og pen, men hun er talentfull og ressurssterk, er en god vokalist og har en del virkelig bra musikk å by på.

Det ga også publikum høylytt tilbakemelding på. Damen kvitterte med «Beautiful festival» og «Love you!» Vi hadde hatt ei fin stund sammen Tkay Maidza på den nest største scenen på Pstereo! Hør gjerne på henne på strømmetjenestene.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*