Todagers med Vidar Johnsen i Trondheim

Vidar Johnsen og Skjalg Raaen, Cafe 3B. Foto: Eirunn Smaaland Oppheim (@viljesterk)
Høsten og mørket brer seg over landet, men inne på Cafe3B i Trondheim er det lunt når Vidar Johnsen inntar scenen fredag og lørdag.

Det merkes at både publikum og artist er glade for å være tilbake.

Vidar Johnsen er mest kjent som frontfigur i Haugesund-bandet VAMP i perioden 1999-2006, men har gjort seg bemerket som både soloartist og i samarbeid med svenske Peter Nordberg i senere tid.

Med seg til Trondheim har han med seg litt av hvert fra karrieren, og med sin kraftfulle stemme og simple kassegitar bringer Johnsen oss med inn i sin lyriske verden, og guider oss gjennom trolske toner og vokaler rett fra hjertet. For mange er dette første konsert siden pandemien la en brå stopper på alt av kulturelle innslag i landet, og det merkes at både publikum og artist er glade for å være tilbake. 

Han har med seg fast husmusiker på 3B, Trond Helge Johnsen, som spiller et knippe sanger fra debutalbumet Under Huden, utgitt samme dag. Han åpner med singelen «På Vent» og den intime, litt undrende teksten som skildrer en sår unntakstilstand treffer rett i hjertet. «Oktober» setter toner til høsten vi beveger oss inn i på fantastisk vis. 

Vidar Johnsen, Cafe 3B. Foto: Eirunn Smaaland Oppheim (@viljesterk)
Utsolgt lokale og dansende publikum

Kombinasjonen av mandolin og gitar, samt Johnsens kraftfulle stemme og Raaens akkompagnerende vokal skaper en magisk stemning.

Fredagens konsert var en helakustisk intimkonsert, mens lørdagen har en røffere settliste. Mange av sangene fra dagen før er også med i dag, men i kontrast til gårsdagens simple kassegitar byr de nå også på alt fra mandolin til slidegitar fra Skjalg Raaen, kjent fra bla. Sambandet. Publikumet er ganske reservert i starten, men det går fort over når publikumsfavoritten «Den Morgenen» låter over anlegget. Fremst ved scenen sitter det et par ihuga fans som danser og synger med. Kombinasjonen av mandolin og gitar, samt Johnsens kraftfulle stemme og Raaens akkompagnerende vokal skaper en magisk stemning. 

Publikum tar av når de kjenner igjen akkordene på  «Månemannen» og når man hører Johnsens dype, trolske vokaleffekter på starten av låta føles det som om man står i en bekmørk skog der måneskinnet siver gjennom tretoppene. Refrenget legger opp til allsang og publikum skuffer absolutt ikke. Det blir trampeklapp og ekstranummer; cover av en gammel klassiker fra Men At Work, nemlig «Down Under». En verdig avslutning på to fantastiske konserter.

Cafe 3B arrangerer utover høsten en rekke arrangement, blant annet «Lun Aften» med husbandet og gjesteartister annonsert under konserten, der alt fra landskjente artister som Øivind «Elg» Elgenes til musikkelever fra Trøndertun Folkehøyskole. De byr også på konserter fra No Name Needed og Tom Petty Tribute, så det er absolutt verdt å ta seg turen innom facebooksiden deres for å sikre seg billetter.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*