Tons of Rock 2023: Kvelertak skapte fyrverkeri på hovedscenen

Foto: Johannes Andersen
Kvelertak avsluttet årets Tons of Rock med et intenst show, fylt til randen med attityde, pyro og fyrverkeri. En perfekt avslutning på festivalen, men det burde det i grunn ikke vært noen som helst tvil om.

Vurdering

Kvelertak live på Tons of Rock 2023 5/6Karakter 5

Mange av oss føler at vi har hørt om Kvelertak nesten like lenge som vi har hørt om Kaizers Orchestra, Madrugada eller Seigmen, men bandet er ikke mer enn uregjerlige 16 år gammel. De er en tenåring som putter alt de finner av black metal, punk og rock i blenderen på kjøkkenet, og serverer deg brygget med den største selvsikkerhet. (Nei, dette er ikke kritikk, snarere et kjærlighetsbrev).

Mange av oss føler at vi har hørt om Kvelertak nesten like lenge som vi har hørt om Kaizers Orchestra, Madrugada eller Seigmen, men bandet er ikke mer enn uregjerlige 16 år gammel

Ny plate på vei

Bandet debuterte så sent som i 2010, med det selvtitulerte albumet Kvelertak. Fra første øyeblikk skjøt Kvelertak fart og ble fort en stor suksess både i Norge og internasjonalt. Albumet ble også nominert til Spellemannprisen. Siden den har bandet gitt ut flere album, Meir i 2013, Nattesferd i 2016 og Splid i 2020. 8 September i år kommer bandets nye album, Endling.  

Kvelertak

I 2018 tok Ivar Nikolaisen, tidligere frontfigur i Silver, over som ny vokalist i Kvelertak når Erlend Hjelvik sluttet. Siden den gang har bandet blitt enda tydeligere i den punkete og rockete sounden. Ivar har fortsatt å skjøtte dagjobben sin som vokalist også i The Good The Bad And The Zugly også – der også til 6 i stil.

Kvelertak anno 2023 består i tillegg av Vidar Landa, Maciek Ofstad, Marvin Nygaard, Håvard Takle Ohr og Barte Lund Rolland, i tillegg til nevnte Ivar Nikolaisen.

Foto: Johannes Andersen
På Scream Stage

Kvelertak startet showet bak et teppe som falt ned til tonene av «Krøterveg Te Helvete. Publikum var ekstatiske fra første sekund og Ivar og Maciek gikk rett i strupene på de fremmøtte. Tonen og stemningen var satt.  På «Blodtørst» sivet det rød røyk som fylte sletta. Det ble fort full fest på Ekeberg, og lyd og lys var, som vi har blitt vant til nå, helt strålende. Med monsterlåten Crack of Doom» var det som om sletta ble løftet til et enda høyere nivå. Derifra og ut så verken publikum eller band seg tilbake.

Publikum var ekstatiske fra første sekund og Ivar og Maciek gikk rett i strupene på de fremmøtte

Høydepunktet for undertegnede var «Fanden ta dette hull!». Dette er og blir en ekstremt kul låt, og live fungerer den som bare det! Med all sin Iron Maiden og Metallica-flørt så fungerer den ekstremt godt i dette formatet.  

Kvelertak er kjent for å være et dynamisk og energisk band. De holdt ikke noe tilbake denne gang heller, og mens Kvelertak avsluttet festivalen med «Bråtebrann» skjøt fyrverkeriet opp over scenen og Oslo-natta. 

Kvelertak fant plass i settet til begge sine nye singler, «Krøterveg Te Helvete» og «Skoggangr». Sistnevnte dedikerte han til alle som ble valgt sist i skolegården, og alle som kjente på det å være en outsider.

Nok en versjon av Tons of Rock er vel gjennomført. Vi er slitne, men vi vil ha mer!  

Sees igjen i 2024, Ekeberg! 

 

Krøterveg Te Helvete 

Blodtørst 

Crack of Doom 

Kvelertak 

1985 

Rogaland 

Evig Vandrar 

Skoggangr 

Fanden ta dette hull! 

Nattesferd 

Bruane Brenn 

Mjød 

Bråtebrann 

 

Fotogalleri: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*