Tre kjappe helgeanbefalinger

Foto av Karin Park: Laukli & Laukli. Foto av Daniel Herskedal & Emilie Nicolas: Jørn Kristensen. Foto av Arny Margret: Anna Maggy
En ny vri fra oss i disharmoni, er at vi vil samle noen ferske utgivelser og skrive litt kortere anmeldelser og anbefalinger. Denne gangen har vi satt søkelyset på tre nordiske utgivelser som vi håper dere vil sette pris på. Nyt musikken og ha en strålende helg!

 

Vurdering

Karin Park – Private Collection 5/6Karakter 5

Karin Park – Private Collection

Svenske Karin Park har flere sterke utgivelser bak seg. Det er nettopp låter fra hennes egen katalog hun har tatt utgangspunkt i på Private Collection. Kall det gjerne en samleplate med alternative versjoner av tidligere låter. Så har hun rett og slett kjøpt kirken hun gikk til som barn, og laget studio der. Her har hun spilt inn sakrale og til dels nedstrippede versjoner av de utvalgte låtene på Private Collection.

Hun har fått god hjelp av ektemannen Kjetil Nernes (kjent fra Årabrot) på gitarer, Andrew Liles (Nurse With Wound) på synth og Benedetta Simeone på cello. I tillegg får vi den mørke og mektige stemmen til Karin Park.

«Denne platen er i stor grad en reise i ensomhet, som jeg har lengtet etter å gjøre,» sier Park om tematikken på albumet. Det er en storslagen, mørk og følelsesladd plate som veksler mellom å gi deg gåsehud og gysninger. Det er ikke et album du spiller til helgevasken, mer en personlig samling låter for mørke og høstlige søndagskvelder.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/4EQEzw2aDsbRXADvqZeJLg?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

 

Vurdering

Daniel Herskedal/Emilie Nicolas – Out of the Fog 5/6Karakter 5

Daniel Herskedal/Emilie Nicolas – Out of the Fog

Om samarbeidet mellom Daniel Herskedal og Emilie Nicolas kom helt ut av det blå er vel tvilsomt, men én av låtene fra duoens ferske album heter i hvert fall «Out Of The Blue.»

Messing-geniet Daniel Herskedal kjenner vi bl.a. fra samarbeidet med Marja Mortensson, men også fra egne utgivelser. Molde-mannen fikk for øvrig prisen «Jazz Recording Of The Year» for utgivelsen Harbour fra Britiske Presto tidligere i år. Emilie Nicolas er kjent fra flere egne utgivelser og også for samarbeid med andre artister. Hun bidro bl.a. med vokal på det siste albumet til Björk, Fossora.

Nicolas har skrevet tekstene og Herskedal musikken på albumet som har blitt en meget elegant og hørverdig utgivelse i skjæringspunktet mellom jazz, pop og mer filmatiske stemninger. Det er sjelfullt, melodiøst og med masse lekre detaljer i lydbildet. De har også med seg sterke musikere som Eivind Aarset (gitar) og Helge Norbakken (perkusjon) som særdeles viktige bidragsytere. Hev dere over den hverdagslige skodda og løft dere opp i høyere luftlag med Out of the Fog!

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/2BgST1GeMN47S4gU1vqBEn?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

 

 

Vurdering

Arny Margret 4/6Karakter 4

Arny Margret – they only talk about the weather

Jeg så Arny Margret på musikkfestivalen Iceland Airwaves for ikke så lenge siden. Her serverte hun en stemningsfull konsert med glassklar lyd i Frikirkan i Reykjavik.

Margret lager visepop med basis i akustisk gitar og med en stemme og stemning som passer perfekt til sene høst- og vinterkvelder sammen med gode venner foran peisen. Hun sier at hun er inspirert av folk som Adrianne Lenker (Big Thief), Aldous Harding og islandske Ásgeir. Ikke så dumt å la seg inspirere av sånne flinke folk.

Arny Margret kommer fra det lille islandske stedet Ísafjörður, hvor det helt sikkert blir pratet en del om været og andre hverdagslige og mer eller mindre meningsfulle tema: «Too much talk about nothing/And I’m losing my mind,» synger Arny på tittellåten. Sjekk ut denne plata om du vil roe ned og la helgefreden senke seg – uten å tenke for mye på været.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/2cmnxCpqHE2GWCE7gDJTS6?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*