Tuvaband om det å vokse opp med singelen «Growing Pains»

Foto: Maria Louceiro
Om vi tar utgangspunkt i Tuvabands singel «Growing Pains», har indie-elskere mye å glede seg til i vente på nytt album fra artisten. Den nye musikken byr på velkjent vokal og et lett fornemmelig stemningsbilde.

Tuvaband er et fremadstormende navn i musikkverdenen. I begynnelsen viste artistnavnet til en duo bestående av norske Tuva Hellum Marschhäuser og britiske Simon Would. I 2018 kom Marschhäuser med sitt første soloalbum Soft Drop, og deretter har artistnavnet Tuvaband tilhørt hennes prosjekter. Den Berlin-baserte nordmannen har de siste årene fått internasjonal oppmerksomhet som en av Norges mest særegne artister.

I 2019 ble albumet I Entered the Void nominert til en Spellemann i klassen indie/alternative. Artisten har altså gjort det godt også på norsk jord. Nå annonseres et nytt albumslipp med singelen «Growing Pains».

Perle i vinterkulden

Følelsesregisteret er stort og musikken er mild, vond og nydelig.

Singelen er den første låta Tuvaband skrev til det nye albumet Growing Pains and Pleasures. «Den handler om å prøve å holde fast ved fortiden og stå imot endringer, men også om hvordan det kan føles å få en ny start.» Singelen åpner med en skjelvende synth og et svevende uttrykk. Tuvas stemme bryter inn og skaper et fast holdepunkt i lydbildet. Låta skildrer den utfordrende prosessen med å vokse opp og sender lytterne inn i et åpent tankeunivers. Følelsesregisteret er stort og musikken er mild, vond og nydelig. For alle som ønsker noe behagelig og underfullt å lytte til, bør dette leses som en anbefaling om å sjekke ut «Growing Pains»!

Singelen gir mersmak og det er tydelig at det er noe spennende å forvente fra Tuvaband fremover. Inntil da møter vi vinterkulden med denne lille perlen på ørene.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*