Undergrunn på Øya PRESENTERER

Foto: Johannes Andersen
På grunn av personlige årsaker måtte Siybång avlyse kveldens konsert. Når Undergrunn fikk tilbudet om å steppe inn tok de utfordringen på strak arm og gikk for gjennomføring. Noe Øyafestivalens publikum tydeligvis ikke har noe mot.

Vurdering

ØYA PRESENTERER Undergrunn: 13.08.21Karakter 4

Undergrunn består av UG Plaza, UG Marstein, UG Fretex, UG Pus, UG Rikpappa og UG Loverboy. Gruppen ble kjent da de som 15 åringer debuterte med låten «Isbil» i 2018. Til tross for at beaten ble spilt inn på mobiltelefon har den omtrent 400 000 streams. Den unge gjengen har siden spilt konserter i alle de store norske byene, sluppet mange singler og levert mange imponerende freestyles. I tillegg hele tre albumutgivelser. Produksjonen vokser seg tightere for hver eneste utgivelse og man kan med god grunn forstå hvorfor disse er blitt så populære. Slik progresjonen er ligger suksessen foran dem, garantert.

Selv om været har bestemt seg for å vaske festivalpublikumet plager det få. For Undergrunn kaprer festivalen med det samme de entrer scenen og starter showet.

Undergrunn

Undergrunn holder mange fra publikum hele veien gjennom. Energien fra scenen smitter over på publikum og låtene fremføres godt. Jeg lar meg imponere av rå freestyle med god glidning og sjonglering mellom mikk. Det er jeg ikke alene om da flere publikummere hyler til respons. Selv om jeg irriterer meg over mye bruk av autotune, må jeg jo godta at det er en greie.

Jeg har ikke fulgt bandet oppover og må innrømme at jeg ikke visste at de var kommet så langt i karrieren. Et av høydepunktene denne kvelden er når Oscar Blesson, som de droppet singelen «Han Solo» med for ikke så lenge siden entrer scenen med sin råe flow. KingSkurkOne dukker også opp i løpet av konserten.

For meg topper det seg når UG Loverboy finner frem gitaren og spiller på den. Det blir hylende respons fra publikum.

Undergrunn har fått med seg et band, som kalles inn. Til sammen er de nå ti stykker på scenen. De fortsetter å engasjere publikum, som fortsatt er litt vanskelig å be. De får med seg langt fra alle selv når publikum får en engasjerende oppgave og si sjoo når de sier pull up, pull up.

Skyene letter, og regnet er endelig borte. Umåtelig god stemning på scenen, god stemning blant publikum. Når de spiller siste låt «Toppen av Oslo», får de enda flere med seg som nå veiver med armene. Mitt første møte med dette bandet ble langt fra slik jeg først trodde. Jeg skal garantert følge dem videre fremover.

Alle foto: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*