90-tallsfest på Fornebu Arena – We Love the 90’s

HC & Howard @T elenor Arena 2022 (Foto: Willy Larsen)
Etter hele fire(!) utsettelser kunne endelig arrangøren avholde 90-tallsfesten We Love the 90’s i Telenor Arena fredag 21.okt.

Ca 15000 publikummere fikk med seg 90-tallsstjerner som 2 Unlimited, Scooter, Aqua og E-type. Kveldens konferansier var som vanlig Howard, og denne gangen hadde han også fått med seg selveste HC Andersen, begge kjente radio- (og TV) personligheter fra den aktuelle tidsperioden.

Svenske Antiloop startet showet, og deres korte set inkluderte selvfølgelig «In My Mind».

Deretter fortsatt de danske perkusjonistene fra Safri Duo showet med sine heftige trommerytmer, før The KLF feat. Wanda Dee inntok scenen. The KLF var store på starten av 90-tallet, men var vel sannsynligvis den mest perifere artisten denne kvelden for de fleste i salen.

Safri Duo @Telenor Arena 2022 (Foto: Willy Larsen)
Megahits fra tiåret

Vi fikk deretter et tannlegebesøk fra en tilsynelatende alltid småmutt Dr Alban, før DJ Quicksilver, med langt bedre humør, leverte sitt set.

2 Unlimited ble avløst av en annen gigant, selveste Aqua. De tre gjenværende medlemmene Lene, Renè og Søren stilte på scenen med fullt band og korister, og leverte et av kveldens høydepunkter.

2 Unlimited var en av de virkelig store eurodanceartistene på 90-tallet, og mange i publikum hadde nok sett frem til akkurat denne delen av showet. Dessverre glimtet den opprinnelige sangeren Anita med sitt fravær, men heldigvis hadde hvertfall Ray tatt kvelden til Fornebu. Sammen med den nye sangeren Kim Vergouwen tok han oss gjennom flere av gruppas megahits fra tiåret.

Kim minner på mange måter om 90-tallsutgaven av Anita, så rent visuelt fungerte dette byttet bedre enn mange av de andre artistutskiftingene vi har vært vitne til både denne kvelden og under tidligere utgaver av showet.

2 Unlimited ble avløst av en annen gigant, selveste Aqua. De tre gjenværende medlemmene Lene, Renè og Søren stilte på scenen med fullt band og korister, og leverte et av kveldens høydepunkter.

Aqua @Telenor Arena 2022 (Foto: Willy Larsen)

DJ Sash spilte deretter sitt set, før E-Type entret scenen. Svensken med det karakteristiske håret var som vanlig blid og jovial på scenen, og var ute blant publikum flere ganger under sin knappe 30-minutters opptreden. Han hadde med seg to kvinnelige vokalister, men dessverre var hverken Dee eller Nana inkludert i denne oppsetningen.

Kvelden ble avrundet av litt tysk kvalitetstechno, levert av Scooter. H.P. Baxxter er eneste gjenstående originalmedlem på scenen, men har med seg to keyboardister og sine faste dansere. Sammen med kveldens heftigste pyro og lysshow gav tyskerne fansen en verdig avslutning på kvelden.

Scooter @Telenor Arena 2022 (Foto: Willy Larsen)
Nostalgisk gjensyn med gamle helter

Arrangørene fikk også skviset inn en hyllest til Coolio innimellom de andre artistene. Rapperen skulle egentlig opptre under showet, men døde dessverre tidligere i høst.

Arrangørene fikk også skviset inn en hyllest til Coolio innimellom de andre artistene.

Lyden var som vanlig så som så i gymsalen på Fornebu, og tekniske problemer underveis medførte dessuten forsinkelser som førte til at ravegruppa Dune, kveldens nest siste artist, dessverre aldri fikk komme på scenen. Trist for de som hadde sett frem til hans opptreden. Men alt i alt fikk nok de oppmøtte likevel det de primært kom for, nemlig nostalgi og et gjensyn med gamle helter.

Lineupen på disse showene begynner å få et visst samlebåndspreg, da mange av kveldens artister naturlig nok har gjestet konseptet også ved tidligere anledninger. Neste år kan vi kanskje håpe på litt andre navn som f.eks Dj Bobo, Captain Hollywood Project, La Bouche, 2 Bros on the 4th Floor, Twenty 4 Seven, E-Rotic, MAXX, Technotronic eller Fun Factory.

Arrangøren avholdt forøvrig også sitt søsterkonsept We Love the 2000’s på Telenor Arena dagen etter, 22.okt.

Alle foto: Willy Larsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*