Albumslipp fra Vonheim

Foto: Sara Angelica Spilling
Vonheims vanskelige andrealbum blander post-rock med elektroniske elementer. In The Deep er ute i dag gjennom Snowhite Records.

Fem år og to lineup-bytter siden debutskiva Lift Your Head er Vonheim atter en gang aktuelle med en fullengdere. 2020-utgaven av bandet består av Ståle Gilberg (gitar), Lars Event Tørresen (trommer), Kjetil Gilberg (bass), Eivind Engedal (synth/gitar), og Erlend Vesteraas (vokal).

Endringene i besetningen har også ledet til endringer i sounden. Som det selverklært «svært demokratiske» bandet Vonheim er, har de gitt synthen mer spillerom enn sist gang. In The Deep er dermed et mindre breialt og mer elektronisk orientert verk enn sin forgjenger fra 2015. Post-rockens lydbilde er og forblir dog en sentral del av det musikalske uttrykket.

Alle skal med

— Forutsetningen var at alle måtte blottlegge seg, og legge alt av skisser, riff og ord på bordet. Skulle dette funke, måtte man ha et øre utenfor banen.

Vonheim består av erfarne musikere. Blant annet er vokalist Vesteraas er kjent fra band som St. Morritz, Leif and The Future og Konradsen, samt hyppige oppdrag både på scenen og i studio med artister som Maria Solheim, Narum, Fay Wildhagen og Magne Furuholmen.

Ideen om bandet Vonheim startet som mange andre band: i lystig lag. Etter gjentatte trivelige sammenkomster med intense musikkdiskusjoner og med en dyp respekt for hverandres prosjekter, ble en drøm om å gjøre noe sammen født. Det ble etablert en regel om at ingenting skulle holdes tilbake. For å si det med bandets egne ord:

«— Forutsetningen var at alle måtte blottlegge seg, og legge alt av skisser, riff og ord på bordet. Skulle dette funke, måtte man ha et øre utenfor banen.»

Med denne grunnregelen etablert, tok bandet kontakt med produsent Arne Aasland i Sounderground Studios. Han ble gira av konseptet, og Vonheim ble en realitet. Dagens utgivelse er også spilt inn i samme studio, og Aasland selv er kreditert med Lyd/Synth på In The Deep. Tidligere i år ga de ut singelen/vestlandshyllesten «Westcoast», som du kan sjekke ut videoen til over.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*