PREMIERE: Live-video av Dim Gray sin nyeste single «Again»

Bilde av de tre medlemmene i Dim Gray
Foto: Pressebilde
Oslo-bandet Dim Gray slipper i morgen live-video av sin siste singel «Again», fra sitt kommende debutalbum Flown. Du kan se den her allerede i dag!

Dim Gray spiller melodidrevende låter i et post-progressivt lydlandskap. De inkorporerer elementer fra folkemusikk i et moderne sound, de sier selv at de «ligger i krysningspunktet mellom Radiohead og Fleet Foxes». Forrige fredag slapp til den andre singelen «Again» fra sitt kommede album. Tidligere har de også gitt ut den nydelige låten «Ráth».

Et praktfulkt lite verk

Stillhet blir brukt som et sentralt virkemidel som gjør at «Again» blir til en utsøkt barokkpop-låt.

I høst fant Dim Gray «muligens det rommet med mest klang i hele Oslo» – en diger, bekmørk betonghall i Kværnerbyen. Her filmet de en stemningsfull framføring av åpningslåten på deres kommende album. «Again» er et praktfullt lite verk, som starter med et rolig el-piano og følsom vokal. Det går så videre til et ukomplisert og vakkert gitarspill på el-gitar. Deretter bygger det seg rolig og betimelig opp til et kraftfullt refreng med cello, fiolin, slagverk, synth og litt mer el-gitar.

Stillhet blir brukt som et sentralt virkemidel som gjør at «Again» blir til en utsøkt barokkpop-låt, som gir assosiasjoner til Susanne Sundfør, Agnes Obel og Steven Wilson.

Utenom bandets medlemmer Oskar Holldorff (vokal, tangenter), Håkon Høiberg (gitar) og Tom Ian Klungland (slagverk, synth), medvirker Elisabeth Turmo på fiolin og Sunniva Shaw Of-Tordarroch på cello. Videoen er filmet og klippet av Karstein Grønnesby, og lyden ble fanget opp av Jakob Høydal.

Sjekk ut den ferske og stemningsfylte videoen til «Again» her:

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*