Alternativt julealbum: Klish & Sorte Beats – EYM:EHN

Bilde av rap-artisten Klish.
Foto: Tom Ringsby
Klish har hatt et meget produktiv år. Først ga han ut det strålende albumet HGDFM – Hver gang dere forlater meg, så kom samarbeidsprosjektet Hva er det som spiser meg om natten sammen med Erling Ramskjell. Fruktene av det samarbeidet var albumet Radikal Merkelighet 2. Nå er han ute med et julealbum sammen med Sorte Beats.

Vurdering

Klish & Sorte Beats – EYM:EHN 4/6Karakter 4

Man må kunne si at det er et alternativt julealbum Klish og Sorte Beats har gitt ut. EYM:EHN gir oss masse referanser og lydklipp fra kjente julerelaterte filmer, som f.eks. «Tre nøtter til Askepott», «The Julekalender» og «Karl-Bertil Jonssons julaften», men det er gjort med et skeivt blikk. EHN står for øvrig for «Endelig Helga Natt.»

Dette er tredje installasjon i EYM-serien til Sorte Beats og Klish, og består av tøffe beats med tekster med masse ordspill og gode språklige bilder. «Hakke løst å feste/Hjemme med PTSD,» rapper Klish i låten som heter PTSD. Det er i det hele tatt mye å ta tak i på tekstsiden, som vanlig når det gjelder Klish. Sorte Beats og Klish har også fått god hjelp av RSP, Jaa9 og vokalist i Ondt Blod, Aslak Heika Hætta Bjørn.

Dette er ikke et album du setter på hvis du vil ha tradisjonell julestemning, mer for deg som har et kritisk skråblikk på julen og alt den bringer med seg av overdreven kos og bidrag til overforbruket. Det er nettopp derfor du bør sjekke ut albumet.

Uansett hvordan dere feirer, ønsker vi en riktig god jul til alle disharmoni-lesere!

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/1EkTqtNbIUoXzSn7kn3Tv3?utm_source=generator» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*