Amenra, full av smerte

Fredag forrige uke slapp Amenra Mass VI på labelen til Neurosis, Neurot Recordings.

Foto: Stephan-Vanfleteren

Dette er musikk for den som liker de lange tunge, harde og svevende partiene hos Sigur Ros og Mogwai, skrikingen til Sibiir og Neurosis, Sleep, Mastodon eller Tool. Mass VI er blant høstens største anbefalinger fra undertegnede.

[iframe src=»https://www.youtube.com/embed/ZjHOLtudKpQ» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe><iframe width=»560″ height=»315″ ]

Ekte og ærlig

Amenra har utgitt fem studioalbum i Mass serien før Mass VI. Første ble sluppet i 2003 og siste var 2012. Bandet har holdt på siden 1999, ble formet av Colin H. van Eeckhout og Mathieu Vandekerckhove og er fra Kortrijk i Belgia.

Colin har fortalt at han alltid har en historie å fortelle og det er om livets smerte. For å få det hele mest mulig ærlig, bruker han personlige erfaringer som referanser. Alt kommer fra hjertet.

Mass VI inneholder seks låter der fire har den lange dryge og perfekte oppbyggingen, som bidrar til enormt magesug og frysninger. Den gode komposisjonen består av teknisk briljans med låter så følelsesladet, apokalyptisk, tungt, poetisk, kunst, kontrastfylt, dynamisk, meditativ, brutalt, vakkert – full av smerte.

Et album som lar seg best beskrive ved å lytte.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/0SMyxJrTh7qYDCMIZTOwo3″ width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true»></iframe]

Amenra er Colin H. van Eeckhout (vokal), Mathieu J. Vandekerckhove (gitar), Bjorn J. Lebon (trommer), Lennart Bossu (gitar) og Levy Seynaeve (bass).

Facebook

Hjemmeside

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*