Anna Kajander slipper sitt debutalbum

Foto: Willy Larsen
Anna Kajander, visepop-artisten fra den lille grenda Ørsnes i Lofoten, med det gjenkjennelige musikalske etternavnet, slipper i dag sin etterlengtede debutskive Mandag. Ironisk nok på en fredag.

Anna Kajander ga ut sin første singel, «Sabla fin» i 2018 som gjorde det meget godt. Deretter har det kommet flere singler fra artisten som nå studerer ved kunstfagskole i Oslo, etter et tidligere studieopphold i København. I tillegg til at hun skriver all musikken sin selv, bruker hun også sin kunstbakgrunn til å designe sine egne platecovere.

Bruker hun også sin kunstbakgrunn til å designe sine egne platecovere.

Låtene på debutalbumet er skrevet over en femårs-periode, så tematikk, innhold og inspirasjon er litt varierende. Hun sier selv hun blir inspirert primært av naturen, folk i hverdagen, og livet generelt, fremfor andre artister. Hun har videre brukt mye tid på å bestemme seg for hvilken produksjonsmessige retning musikken hennes skulle ta, men har fått frie kunstneriske tøyler fra Drabant Music. Et plateselskap hun forøvrig kom i kontakt med via sin (enn så lenge) kanskje mer kjente storebror Bendik, mer kjent under artistnavnet Kajander.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/Vsr4RweH_4I» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Utover musikken og kunsten har hun et omfattende interessefelt fra diverse idretter hun på et eller annet tidspunkt har testet ut. Det spenner seg klatring, jiu-jitsu, dans, svømming og hesteridning til andre ting som teater, bøker og film. Selv sier hun: «det er litt fri flyt på interesser. Jeg prøver alt som kan prøves, så liker jeg det litt og så hopper jeg videre!»

Anna holder en minikonsert med vinyl-signering på Big Dipper i morgen 8.februar.

Det blir muligheter for å både se og høre det nye låtmaterialet hennes i måndeskiftet mars/april. Da legger hun ut på sin turné som strekker seg fra Tromsø i nord til Oslo i sør. Totalt er det i første omgang seks byer som får besøk av den sjarmerende nordlendingen. Hun holder også en minikonsert med vinyl-signering på Big Dipper i morgen, 8.februar.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/68IPTc9efKGmOqy8zhObcj» width=»300″ height=»400″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*