Anna Kajander slipper sitt debutalbum

Foto: Willy Larsen
Anna Kajander, visepop-artisten fra den lille grenda Ørsnes i Lofoten, med det gjenkjennelige musikalske etternavnet, slipper i dag sin etterlengtede debutskive Mandag. Ironisk nok på en fredag.

Anna Kajander ga ut sin første singel, «Sabla fin» i 2018 som gjorde det meget godt. Deretter har det kommet flere singler fra artisten som nå studerer ved kunstfagskole i Oslo, etter et tidligere studieopphold i København. I tillegg til at hun skriver all musikken sin selv, bruker hun også sin kunstbakgrunn til å designe sine egne platecovere.

Bruker hun også sin kunstbakgrunn til å designe sine egne platecovere.

Låtene på debutalbumet er skrevet over en femårs-periode, så tematikk, innhold og inspirasjon er litt varierende. Hun sier selv hun blir inspirert primært av naturen, folk i hverdagen, og livet generelt, fremfor andre artister. Hun har videre brukt mye tid på å bestemme seg for hvilken produksjonsmessige retning musikken hennes skulle ta, men har fått frie kunstneriske tøyler fra Drabant Music. Et plateselskap hun forøvrig kom i kontakt med via sin (enn så lenge) kanskje mer kjente storebror Bendik, mer kjent under artistnavnet Kajander.

Utover musikken og kunsten har hun et omfattende interessefelt fra diverse idretter hun på et eller annet tidspunkt har testet ut. Det spenner seg klatring, jiu-jitsu, dans, svømming og hesteridning til andre ting som teater, bøker og film. Selv sier hun: «det er litt fri flyt på interesser. Jeg prøver alt som kan prøves, så liker jeg det litt og så hopper jeg videre!»

Anna holder en minikonsert med vinyl-signering på Big Dipper i morgen 8.februar.

Det blir muligheter for å både se og høre det nye låtmaterialet hennes i måndeskiftet mars/april. Da legger hun ut på sin turné som strekker seg fra Tromsø i nord til Oslo i sør. Totalt er det i første omgang seks byer som får besøk av den sjarmerende nordlendingen. Hun holder også en minikonsert med vinyl-signering på Big Dipper i morgen, 8.februar.

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*