Årabrot på Blå

Foto: Ådne Evjen
Of Darkness and Light med Årabrot var ett av fjorårets mest kritikerroste norske album. Bandet – eller skal vi kalle det prosjektet –  Årabrot er ikke bare anerkjente innenfor landets grenser, de har også et godt navn i Europa.

Vurdering

Årabrot på Blå 5/6Karakter 5

Bandet er prosjektet til svenske Karin Park (keys og vokal) og haugesundmannen Kjetil Nernes (gitar og vokal). Karin Park har også en solokarriere, og hun varmet opp med fet og dansbar elektronika.

Mest av alt er det vel, som Kjetil Nernes sier mot slutten av konserten, «stygg, skitten rock’n’roll» de spiller.

Årabrot har fått mange musikalske merkelapper festet på seg, uten at de nødvendigvis selv er enig i alle betegnelsene. Noise rock, doom metal, goth og postpunk er noen av sjangrene de har blitt plassert i.

Mest av alt er det vel, som Kjetil Nernes sier mot slutten av konserten, «stygg, skitten rock’n’roll» de spiller. Og det gjør de med en innlevelse og intensitet som gjør at man umiddelbart blir fanget inn i universet deres. Stramt, tøft, bråkete og inderlig.

Intervju med Årabrot. 

Kjetil Nernes. Foto: Ådne Evjen

Blå er stappende fullt denne fredagskvelden. Sild i tønne-aktig er det, med folk som bukserer og presser seg fram med både tre og fire halvlitere balanserende i hendene. Jeg unngår så vidt å få en strøm av øl nedover nakken, men det er sånn det skal være på konsert.

«Me bor i ei kirke, dette e vårt kors,» sier Nernes.

Bandet spiller, naturlig nok, mange av låtene fra det siste albumet. «We Want Blood» og «Fire!» smelles av, likeså «Hangman’s House.» Vi får også låter fra det forrige albumet Norwegian Gothic. Mot slutten av konserten bedriver Karin Park stagediving, og det er i det hele tatt kanonbra stemning i salen.

«Me bor i ei kirke, dette e vårt kors,» sier Nernes. Og det stemmer både fysisk og metaforisk. Musikken og stemningene Årabrot messer fram har et aspekt av sterk tro og overbevisning. Mikser du det med gode låter, får du en eksplosiv blanding. Det var denne gode blandingen det fornøyde publikumet på Blå fikk smake på denne fredagskvelden.

Karin Park. Foto: Ådne Evjen

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*