Battle Beast på Rockefeller

Battle Beast@Rockefeller 2024 (Foto: Willy Larsen)
Mandag 26.februar var det endelig duket for finsk powermetal-fest i Oslo med Battle Beast. Bandet skulle egentlig skulle spilt i Oslo i mars i fjor, men pga. konkursen til arrangør TADC ble dessverre fansen snytt for denne konserten. Nå, et snaut år senere, var omsider ventetiden over.

Battle Beast var egentlig satt opp på John Dee, noe som var litt spesielt ettersom de fylte Parkteatret sist gang de spilte i Oslo tilbake i 2019. Som forventet ble John Dee-billettene utsolgt, og arrangørene oppgraderte etterhvert venue til Rockefeller. Nå klarte ikke Noora Louhimo & Co å fylle hele Rockefeller denne kvelden, men det var uansett ganske trangt nede på gulvet, så det var nok hvertfall bortimot det dobbelte i salen sammenlignet med kapasiteten på lillebror John Dee.

Med seg på support denne kvelden hadde de først Induction fra Tjekkia, et band jeg ikke tidligere har hørt mye om. De leverte et bra supportsett, og fikk garantert noen nye norske fans denne kvelden.

Induction@Rockefeller 2024 (Foto: Willy Larsen)

Svensk-norske Saint Deamon med Jan Thore Grefstad i spissen fullførte deretter oppvarmingen, og rundt 21.30 var det endelig klart for kveldens hovedband.

Saint Deamon@Rockefeller 2024 (Foto: Willy Larsen)
Beist i bra form

Frontkvinne Noora er en av de fremste vokalistene i sin sjanger.  Sammen med de andre gutta i bandet leverte Battle Beast en meget bra konsert denne kvelden, selv om jeg personlig kanskje savnet flere av deres gamle låter.

Battle Beast@Rockefeller 2024 (Foto: Willy Larsen)

Bandet avsluttet kvelden med låta beyond the «Burning Skies» fra Bringer of Pain-skiva fra 2017. Forhåpentligvis tar det ikke fem år igjen før vi får sett disse festglade finnene i en konsertsal i Oslo, for ingen kan lage partymetal som denne gjengen! Deltakere på årets Karmøygeddon kan bare glede seg til konserten de holder der 2.mai.

1 Comment

  1. Induction hadde base i Tsjekkia i starten, men det er mange år sidan. Dei har no base i Hamburg og må reknast som eit tysk band. Gitaristen og bandleiaren heiter Tim Hansen og har ein ikkje heilt ukjend far med namnet Kai. Den kvinnelege gitaristen som spela på Rockefeller, hadde eg ikkje sett før, men då dei spela på Vulkan i haust som support for Stratovarius og Sonata Arctica, var Marcos Rodriguez, som tidlegare var i Rage, med på gitar. Vokalisten er dessutan britisk, medan dei andre i bandet er tyske.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*