Beachheads med ny singel!

Foto: Øystein Frantzvåg
Death Of A Nation er første glimt av hva vi har i vente fra andrealbumet til Beachheads.

Beachheads er er Stavanger-basert band som nylig ble signert med Fysisk Format. To av medlemmene – gitarist Vidar Landa og bassist Marvin Nygaard – spiller til vanlig i Kvelertak, og Beachheads omtales som «et overskuddsprosjekt som kameratgjengen finner tid til innimellom turnelivet med hovedbandet.»

«Catchy As Fuck»

Death Of A Nation baserer seg på å se med mistro på den TV-overførte krigen.

Likhetstrekkene med nevnte hovedband er egentlig ellers ganske få. Kvartetten, som også består av vokalist Børild Haughom og trommeslager Espen Kvaløy har et musikalsk uttrykk som sogner til rock og power pop/fuzz-pop. Deres selvtitulerte debutalbum fikk rikelig med positiv respons; velrennomerte Stereogum var blant entusiastene, og omtalte skiva med den poetiske frasen «Catchy As Fuck».  Dagens utgivelse, Death Of A Nation, er første glimt av hva vi har i vente når neste fullengder kommer. Vidar Landa beskriver den nye singelen slik:

«‘Death Of A Nation’ gyver løs på den mer punka sida av Beachheads og ble opprinnelig lagd på akustisk gitar i et inspirert øyeblikk hvor alle delene falt på plass med en gang. Etterhvert ble låta den første som produsent Frode Strømstad plukka ut til albuminnspilling. Vi ville beholde råheten fra øvingsopptaket, så i hele studioprosessen fokuserte vi på å ha det gøy foran å overtenke og analysere låten

Vokalist Børild supplerer med følgende info om tekstens tematikk:

«‘Death Of A Nation’ baserer seg på å se med mistro på den TV-overførte krigen.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*