Bergenfest – Dag 2

Etter en vellykket åpningsdag på Bergenfest 2018 fortsetter moroa. I overkant av 8000 bergensere har tatt turen og gleder seg til nok en god festivaldag.

Foto: Tuva Åserud

Tom Russell

Først ut dag to på Bergenfest 2018 er amerikanske folkeartist Tom Russell som med sjarm og godt humør fyller Magic Mirrors. Russell har en artistkarriere som strekker tilbake over 40 år og mange regner han som en av amerikansk folkemusikk mest sentrale stemmer. – I’m not Tom Russell, Railroad Bill, sier Russell og publikum ler. Med glimrende gitarspill og dyp vokal er det vanskelig å ikke like det man hører. Spesielt dyktig er Russell i sin evne til å fortelle en historie. Vi får høre sangen Folk Hotel, fra hans siste album med samme navn, som handler om alle de dyktige låtskriverene som bor i hodet til Russells. Publikum smiler og Russell starter Bergenfest dag to på en flott og varm måte.

Angus & Julia Stone

Neste ut er det australske søskenparet Angus & Julia Stone. Sola titter fram, og med imponerende band bak seg briljeres det på Plenen. Lydbildet er preget av popmusikk med innflytelser fra country, indie og rock, noe som faller godt i smak hos det stadig voksende publikummet. Ikke bare synger begge søsknene svært godt, men spille kan de og. Angus imponerer både med smaklige gitarsoloer og flott orgelspill, og Julia drar midt oppi det hele en aldri så liten solo på trompet. Dette imponerer! Publikum jubler i det bandet begir seg ut på sin mest populære sang; Stay With Me. Ved konsertstart er stemnigen ikke helt på plass, men det tar ikke lange tida før den tar seg opp og da holdes koken hele veien ut. En flott start på hovedscenen her i Bergen.

Les også: Bergenfest – Dag 1

Alex Cameron

Like ved, og like etter, går Alex Cameron, enda en australier, på Bastionen. Den skyggelagte konsertscenen er litt laber i starten, men etter et par sanger og pene ord fra Cameron får publikum mer varme i seg. Bandet spiller bra, og til fin indiekomp, med en saksofonsolo her og der, danser Cameron rundt på scenen. – Thank you all for beeing here! roper Cameron og forteller at dette er hans første opptreden i Bergen. Alt i alt er konserten trivelig og lettlikelig, og fungerer i grunn bra, selv om visse deler ikke slår like godt an. Kanskje er publikum fortsatt ikke helt varme i trøya og mer spent på Nick Cave som spiller senere på kvelden.

Alex Cameron sjarmerer, men yter ikke sit aller beste. Foto: Tuva Åserud

Sparks

Tilbake på Plenen inntar 70-tallsheltene Sparks scenen. Publikum jubler i det bandet kommer ut i matchende rosa olajakker. Brødrene Ron og Russel Mael har fått med seg en gjeng dyktige unge musikere og lydbildet vi er så godt kjent med fungerer svært godt på scenen. Med nesten femti år og 30 album bak seg har Sparks mildt sagt en stor og suksessfull karriere å lene seg på. Publikum gynger med til Sparks unike lydbilde; et sammensurium av synthpop, glamrock og new wave. Pianist, og eldstemann, Ron Mael går frem på scenekanten og begynner å ta av seg sitt rosa slips før han kaster det ut til en heldig tilskuer. Publikum klapper og bandet begir seg ut på Sparks største hit; This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us. Det låter bra og Sparks leverer et solid show på Bergenfests største scene.

Kiriyama Family

Over på fullsatte Magic Mirror går islandske Kiriyama Family på scenen. Med svevende gitarspill, groovy trommer og melodiske synthriff serverer Islenderne noe helt nytt til Bergenfest. Vi får en sterk vokalprestasjon frå både mannlig og kvinnelig vokalist i bandet, og spesielt da under et nydelig cover av Nothing Compares 2 U. Flere ganger under konserten bytter bandmedlemmene instrumenter med hverandre smertefritt og viser at de ikke bare er dyktige låtskrivere, men også utøvende musikere. Det kan være vanskelig å finne sitt eget lydbilde i 2018, men Kiriyama Familiy er på god vei.

Les full anmeldelse av Kiriyama Family her.

Nick Cave & The Bad Seeds

Sist ut er legendariske Nick Cave & The Bad Seeds på fullsatte Plenen. Med et seksmannsorkester bak seg begir siste australier for dagen seg ut på sitt show. Ikledd svart dress og med håret gredd bakover synger Cave med dyp og emosjonell røst, det er vanskelig å ikke la seg prege. Konserten vi er vitne til er Nick Caves eneste opptreden i Norge 2018 og han leverer. Cave synger godt og skaper et virkelig fantastisk show for publikum. Der han før har vært mer innelukket og tilbakeholden på scenen var Cave i dag en absolutt publikumsfavoritt. Det jubles og nikkes med i det Cave plutselig er å se midt i publikum stående på podiumet til et av festivalens storskjerm-kameraer. Det brede energispekteret til The Bad Seeds er imponerende og Caves emosjonelle utstråling på scenen er til å kjenne på, om det så er energisk eller sårt. Nick Cave & The Bad Seeds er Bergenfest 2018s hittil største høydepunkt.

Se bildegalleri fra hele dagen her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*