Bergenfest – Dag 4

Helgen har endelig kommet og stemningen på Bergenfest når nye høyder.

Foto: Tuva Åserud

Velazquez

På Hjertebank-scenen går et av de mest langreiste bandene på. Velazquez er fem karer fra Mexico City og byr på sjarmerende meksikansk musikk. Tekstene er på spansk og det flagrer et meksikansk flagg på scenen. – Muchos gracias! roper vokalist Ro Velázquez i det bandet flyr ut på nok et fengende riff. Dette er bandets første gang i Norge, og det virker som om de trives i sola. Under konserten er det mindre tekniske problemer, men bandet spiller på.

Erlend Ropstad

Inne i teltet på Magic Mirror går norske Erlend Ropstad på. Fra første øyeblikk for man kjenne på råskapen som er Erlend Ropstad i det han og bandet går rett på sak. Klokken er har så vidt bikket tre, men publikum er like god i gassen og rocker med. Ropstad er kjent for gode tekster og kraftige konserter, og i dag er intet unntak. Den grove røsten kombinert med fartsfylt gitarspilling gleder publikum som jubler med. Volumet og energien er høy, og Ropstad og hans band spiller et godt sett.

Lukas Graham

Første artist ut på Plenen er den danske gruppen Lukas Graham. Ungdommen, som det har vært få av hittil, er på plass og synger med alt de orker. Bandet spiller veldig godt og vi får høre et solid show. Sangene er fengende og det er vanskelig å ikke la seg rive med. Lukas Graham har med seg full blåserekke og vi får deilig pop med innflytelser av soul og rock. – Det er deilig å være tilbake i Bergen! roper Lukas Graham Forchenheimer, vokalist og frontfigur. Sangteknikken er strålende og Forchenheimer synger på ypperlig vis. Stemningen er til og med så god at vi siste sang tar han av seg skjorta.

Foto: Tuva Åserud

Tank & The Bangas

Med stor suksess i statene skaper New Orleans-gruppen Tank & The Bangas liv og røre over på Bastionen. Med masse dans og fengende sanger er dette den hittil morsomste konserten på Bergenfest 2018. Musikken sprer seg over sjangerne soul, funk, rock og R&B, og energien på scenen smitter over på publikummet som gradvis begynner å bevege på seg. Ved siste låt ber vokalist Tarriona «Tank» Ball alle i publikum om å gradvis sette seg ned på gulvet før de begir seg ut på et cover av Nirvanas Smells Like Teen Spirit. Publikum danser og synger med og helgen er virkelig satt i gang i Bergen.

Cezinando
Iført rosa jakke og bukse går Cezinando på Plenen. Det hyles fra en rekke unge jenter helt forrest og publikum klapper unggutten på. De aller fleste har nok ikke sett Cezinando live før og spenningen på hva vi har i vente er stor. Musikken er episk og fengende, og Cezinando både rapper og synger veldig godt. Med strykekvartett, blåserekke og en solid trommis får vi også musikalsk overlegenhet fra 22-åringen. Siden albumslipp i fjor høst og flere avspillinger på den populære tv-serien SKAM har hans popularitet skutt i været. Tekstene er ærlige og velskrevne, men mest imponerende er Cezinandos evne til å fortelle en historie. Hans opptreden er energisk, emosjonell, og han danser og lar seg rive med. Alt i alt en veldig imponerende konsert fra unggutten som også skal avslutte Øyafestivalen i år.

Phoenix

Det er trangt om plassen i det det franske indierock bandet Phoenix går på. Guttene fra Paris debuterte i 2000 med albumet United og har siden både spilt og laget musikk. Rett fra start får vi velkjente toner og den ikoniske Phoenix-sounden blir godt etablert. VI får gjensyn med flere gamle sanger, som If I Ever Feel Better og Everything Is Everything. Bergenfest synger og danser med. Bandet spiller bra og Phoenix kler festival veldig godt. Mot slutten hopper vokalist Thomas Mars ut i publikum og går en lang runde rundt i publikum forrest ved scenen. En god konsert fra et svært rutinert Phoenix.

Foto: Tuva Åserud

MachoMayne

På Hjertebank går den unge, og mye omtalte, MachoMayne på. Gutten er bare 13 år gammel, men er allerede blitt signert til Full Effekt og NMG /G-gjengen. Hjertebank er en scene der unge, ukjente artister får mulighet til på vise seg frem, noe MachoMayne gjør. Det er vanskelig å ikke smile når den unge bergenseren opptrer. Det svinger bra og både beaten og teksten fenger. Vi er spente på hva vi har å vente fra MachoMayne.

Kjartan Lauritzen

Bastionen er trangere enn aldri før i det fenomenet fra Sogn og Fjordane, Kjartan Lauritzen, går på. På scenen har vi Lauritzen selv, DJ og sidekick, samt et stort bilde av hjembyen Balestrand og Kviknes hotell hengende i bakgrunnen. Publikum er ikke vanskelig å be og stemningen er på topp i det Lauritzen og gjengen begir seg ut på Havanna. Tekstene sitter godt og beaten ligger godt i bunn. Vi får også en liten koreografert dans fra gjengen til publikums store glede. Lauritzen har for lengst tatt av skjorta og stemningen på Bergenfest når nye høyder når settet avsluttes med Fredag. Helgen er virkelig i gang, og Bergenfest har endelig blitt en skikkelig fest.

Gabrielle

Plenen fylles i det Bergens egne Gabrielle går på scenen. Vi får servert et skikkelig pop-show av en ydmyk og veldig dyktig Gabrielle. Sanger som Eg Lover, Regn fra blå himmel og Medvind(med vin) sitter godt, og Gabrielle og hennes veldig rutinerte band spiller godt sammen. Bassen rister i oss og trommene skaper god rytme, og Bergenserne ser ut til å endelig slippe seg løs. Mørket faller over oss og for første gang på Bergenfest i år får vi pyroteknikk på scenen. Det jubles på plenen i det 5 fine frøkner, det alle har ventet på, begynner å spille. Et knallshow fra Gabrille og en flott avslutning på dag fire her i Bergen.

Se bilder fra hele dagen her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*