Bergenfest – Dag 3

I kjent Bergen-stil har været snudd og dag tre på Bergenfest ble en våt en. Musikken derimot var ikke å klage på.

Foto: Tuva Åserud

Hollow Hearts

Første artist ut er Tromsø-bandet Hollow Hearts. Bandet skulle egentlig spille på Hjertebank-scenen, men ble flyttet til Magic Mirrors, noe publikum ikke hadde noe imot. Magic Mirrors er nemlig én av to scener på Bergenfest som er innendørs og Hollow Hearts sin deilige americana-pop slo godt an hos de som hadde møtt opp. Det er dessverre alt for folketomt på Magic Mirrors, men energien på scenen er fortsatt på topp. Nylig har Hollow Hearts vunnet Arctic Talent 2018, en pris delt ut av Varangerfestivalen hvert år. Sangene er fine og bandet viser god bredde musikalsk. Alt i alt en flott start på en kald og våt dag i Bergen.

Anna of the North

Inne på Magic Mirrors fortsetter Anna of the North og tilbyr god norsk pop. Det tar et par låter, men når Anna først er i gang henger publikum seg på og danser med. Bandet består bare av Anna, en på gitar/keys og en trommis, men lydbildet er fortsatt bredt nok til å imponere. – Det er festival og det er torsdag. Jeg liker å feste på en torsdag! roper østlendingen og begir seg ut på Feels. Selv om musikken og showet er bra blir likevel mange av sangene veldig like hverandre. Anna har et etablert lydbilde, men kunne fint latt seg utforske mer av talentet sitt. Settet avsluttes med Fire der hun ber publikum både danse og synge med.

Foto: Tuva Åserud

Father John Misty

Grunnet problemer med regn inn på scenen blir Father John Misty flyttet fra Plenen til Bastionen. Dette bråe sceneskiftet gjør at resten av bandet ikke får blitt, med at vi heller får en duo-versjon av Father John Misty i stedet. Duoen består av John Misty og hans pianist, og de får nødløsningen til fungere på ypperlig måte. Tekstene er velskrevet og Mistys vokal imponerer. – Are you guys okay? You’re used to this, right?, sier amerikaneren og fortsetter konserten, imponert over publikums pågangsmot. Det minimalistiske lydbilde er i grunn svært gledelig å høre på.

Jason Isbell & the 400 Unit

Regnet pøser fortsatt ned på Bergenfest i det amerikanske John Isbell & The 400 Unit går på Bastionen. Stemningen er i motsetning til været strålende og Bergenserne både danser og synger med. Om dette er for å holde varmen eller fordi de digger musikken er ikke godt å si, mest sannsynlig er det en kombinasjon. Sangene fremføres med sjel og sjarm, og Isbell viser at han både kan spille og synge. Countrymusikeren fra Alabame takker publikum for å holde ut været og setter pris på at oppmøtet er så sterkt som det er. Gjennom flotte americana-toner og powerballader holder Jason Isbell & The 400 Unit Bergen varmt helt frem til kveldens høydepunkt, Thåström, går på.

Les også: Bergenfest – Dag 2

Thåström

Kveldens første konsert på Plenen er ingen ringere enn svenske legende Thåström. Med et solid band bak seg lever Thåström en av Bergenfest 2018 sine mest kraftige konsertene hittil. Publikummet er færre enn ved tidligere dager, mye grunnet været, men er likevel i godt humør. Thåström levere en av de mest imponerende sceneopptredene på Bergenfest hittil. Musikken vi er så godt kjent med fungere godt på scenen og Thåström viser at han selv i en alder av 61 år fortsatt har det. Lydmuren er velkjent, samt høylytt og episk. Virkelig et av festivalens høydepunkt.

Anderson East

Som avslutning på dag tre går Anderson East på Magic Mirrors. Amerikanske East lever et groovy show med innflytelse fra både blues, country og gospel. Til tider kan det også minne om Huey Lewis & The News og med Little Richard. Musikken fenger og East vet å både sjarmere og å spille. Det å synge klarer han også noe flere kvinnelige tilskuere lot ham få vite. Anderson East og sitt ypperlige band fortsetter konserten å det er vanskelig å ikke danse og synge med. Publikum er svært fornøyde med East sin avslutning på dag tre her på Bergenfest.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*