by:Larm 2021 – Hôy La på Ingensteds

Hôy La @ by:Larm 2021. Foto: Johannes Andersen
«Det er så deilig at dere står så tett», utbryter Ingri Høyland aka Hôy La fra scenen på Ingensteds.

Vurdering

Hôy La på by:Larm 2021 (Ingensteds) 4/6Karakter 4

Det var i det hele tatt en sterk fysisk opplevelse å se henne og bandet i det intime konsertlokalet. Folk sto tett, og basslyden og trommene forplantet seg merkbart i kroppen. Det drønnet og dirret godt i mellomgulvet, selv om det bare er tre stykker på scenen.

Bandet består av frontkvinne Ingri Høyland, Anders Bach og Ida Urd. Det er en samspilt trio, men den som i størst grad driver det hele avgårde på fysisk vis er trommeslager Anders Bach. Trommingen hans er kraftfull, energisk og til tider voldsom. Det er nesten så man frykter at Gretsch-trommene skal ryke.

Men det gjør de ikke, og godt er det, for det skulle tatt seg ut om skjelettet i bandet skulle forsvinne. Rundt dette skjelettet fyller de to damene på med bass og elektroniske lyder. Ingri Høyland synger kraftfullt. Musikken er en miks av elektronika og støymusikk iblandet en dæsj trip hop.

«Bare vær her, glem de andre tankene dere har» , råder Ingri oss til, før hun synger: «I don’t wanna be alone» . Rytmen er som hjerteslag. Bassisten er gravid, og jeg får assosiasjoner til ultralyd, nytt liv og hjerteslag.

På låten «Kids» spiller Ida bass, alt mens Ingri synger «The kids are not ok» . Alt er ikke bra alltid, og noen av låtene bærer på smerte. Det underbygges fint av det kraftige lydbildet, som likevel av og til tipper over til å bli litt for mye av det gode. Lyden er heller ikke helt maks, i hvert fall ikke der jeg står. I tillegg er det noen som prater, og fra bakgården skjærer musikken fra anlegget gjennom.

Til tross for det kommer bandet greit fra konserten, men jeg skulle likevel ønske at forholdene var optimale, for da hadde publikum virkelig fått hørt hva Hôy La er gode for. På fredag kommer det nye albumet, og det blir et nytt kapittel i historien til Hôy La. Vi gleder oss til det, og vi gleder oss til neste gang våre veier krysses, for dette er et prosjekt med stort potensiale.

Intervju med Ingri Høyland.

Alle foto: Johannes Andersen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*