by:Larm 2021 – Smerz i Kulturkirken Jakob

Smerz på by:Larm - Foto: Johannes Andersen
Mørkt, sexy og storslagent fra Smerz.

Vurdering

Smerz på by:Larm 2021 (Kulturkirken Jakob) 5/6Karakter 5

Det passet i grunnen helt perfekt at Smerz spilte i Kulturkirken Jakob. Musikken deres er på mange måter skapt for de store og luftige omgivelsene, og av og til toucher duoen borti det sakrale.

Konserten var en halvtime forsinket, men heldigvis var folk tålmodige der de sto i kø utenfor kirka i regnværet. Det skulle vise seg å være verdt ventetiden, og det var aldeles smekkfullt inne i kirka. At det bare var sitteplasser, var greit nok.

Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg hadde med seg to på kontrabass, og det var sånn konserten startet, med nydelig spill fra de to strykerne. Ellers kjører damene diva-stil og ligger oppå flygelet i store deler av konserten.

Mange av låtene har et elektronisk bakteppe, andre ganger er det mer klassiske tema på piano eller strykere. Noen ganger kan man skimte konturene av en synthpop-hit inni noen av låtene, men for det meste er det mørkt, storslagent, kompromissløst og nesten perfekt live.

Jeg hørte ord som «eksperimentelt», «sexy» og «godfølelse» fra publikum etter konserten, og det syns jeg stemmer bra med eget inntrykk. Det er et spennende uttrykk Smerz har jobbet fram, både musikalsk og visuelt.

Debutalbumet Believer har forresten fått strålende kritikker både i norske og utenlandske medier. Sjekk det ut her:
[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/6L0IdiiAC6ELOGyksKclzn» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Alle foto: Johannes Andersen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*