Colter Wall @ Piknik i Parken 2018

Unikummet Colter Wall serverer en bunnsolid konsert på Piknik i Parken.

Foto: Johannes Andersen

Colter har spilt en del i Norge de siste par åra. Jeg var ikke på Øya, men fikk med meg både norgesdebuten hans på Mono 1. februar 2017 og den utsolgte Rockefeller-konserten i januar i år. Takk nok en gang til Egon Holstad for tipset.

Med fare for å gjenta alle som har skrevet om ham noensinne: Colter er et unikum. Han har en stemme som forteller om et hardt liv gjennom mange år. Da er det litt snodig at han ble født det året jeg var russ. Han blir 23 nå i slutten av juni, men høres ut som en tilårskommen Johnny Cash. Han er en glimrende historieforteller og låtskriver, og bildene jeg får i hodet av tekstene hans er bedre enn hva det skulle være på HBO.

God stemning og fjellstø fremføring

Stemmen virker enda mer fjellstø og han har spilt mye det siste året.

Hvordan fungerer han så i festivalformatet? På Piknik i Parken har hetebølgen fra de to siste ukene delvis gitt seg, men det er fortsatt sol. Bortsett fra et par rader helt foran, sitter og ligger folk henslengt og bedagelig rundt omkring på gresset. Og det er ganske glissent foran hovedscenen kvart over fem på en fredags ettermiddag.

Det gjør ikke noe for min del. Colter står mutters alene på scenen, og han synger og forteller like bra her som på intimkonserten på Mono eller for 1350 tilskuere på Rockefeller. Barytonstemmen hans fyller miniamfiet, ørene og hodene til de som er åpne for det. De andre småprater og drikker ølen sin, og det er god stemning selv om de stort sett blir overdøvet av Colters personlighet. Han har ikke rukket å gi ut mer enn en EP og et album ennå, men jeg tenker at han har vokst som artist. Stemmen virker enda mer fjellstø og han har spilt mye det siste året.

Jeg gleder meg til den nye skiva, som han allerede har i boks – ifølge en Instagram-post fra sjefen sjøl. Her er det bare å følge med og gripe enhver sjanse til å oppleve denne karen live.

Colter Wall @ Piknik i Parken 2018: 8 / 10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*