Fysisk Fest 2018

Denne helgen er det galla på Blitz for å feire Fysisk Formats tiårsjubileum.

Foto: Morten F. / Brennvidde.com | Tekst: Bjørnar Mæland & Line Skille

Fysisk Format, som drives fra kjelleren på Tiger, har siden sin oppstart i 2008 vært en garantist for kvalitetsmusikk innen de hardere genrene. To kvelder på rad skal plateselskapet feires, og både nye og gamle helter fra dets sterke artiststall står for underholdningen. Her følger et referat fra dag 1 av Fysisk Fest.

Duvel

Først ut på scenen er Duvel, et relativt ungt band med god teft for post-punk. Bandet ga den 25. mai ut det spennende albumet «Attempts at Speech» – en plate som forøvrig også ble spilt inn på Blitz. All den tid de går på scenen så tidlig som 20.00 er det ikke et stappfullt lokale de spiller for, men det forhindrer dem ikke fra å levere en karismatisk konsert av høy kvalitet. Shoutout til danseren foran scenen!

Les også: Intervju med Duvel i forbindelse med singelslipp av Plastic Bags and Seagulls.

Attan

Band nummer to i kveld er Attan, et nordnorsk band som ganske nylig har inngått samarbeid med Fysisk Format.  Deres første singel via Fysisk Format , The Burning Bush Will Not Be Televised, vil slippes neste uke. Dette er deres første utgivelse siden den brutale «From Nothing». Brutal er forøvrig et passende adjektiv for å beskrive kveldens konsert. Lydbildet veksler mellom frenetisk kaos og burhard doom. Vokalistansvar veksler likedan mellom Remi Langseth og Fritz-Ragnvald Rimala Pettersen. Spesielt sistnevnte har et imponerende scenenærvær, og er åpenbart født til å drive med dette.

Fritz fra Attan. Foto: Morten F. / Brennvidde.com

Haraball

I det Haraball inntar scenen som kveldens tredje band begynner lokalet å bli rimelig fullt.

I det Haraball inntar scenen som kveldens tredje band begynner lokalet å bli rimelig fullt. Med den bisarre gromskiva «Hypno» i bagasjen leveres det et sett med både nerve og kledelig nonchalanthet. Det er med glede jeg registrerer at den speisa sounden deres gjør seg like godt live som på plate.

Les også: Anmeldelse av «Hypno»

The Good The bad and The Zugly

Kveldens fjerde konsert er med The Good The Band and The Zugly, et av de mest profilerte bandene i den norske undergrunnen. De starter sterkt med I Lied About Being a Hardcore Man, en av årets beste norske låter så langt, og følger opp med masse godbiter. Hovedvekten av låter er fra deres seneste plate «Misanthropical House», men det dukker også opp snacks fra tidligere utgivelser. Spesielt førstesingel fra deres deres nyeste utgivelse, Vik bak meg satan, får lokalet til å eksplodere. Det er en kanon konsert, godt ledet av det scenevante naturtalentet Ivar Nikolaisen.

Les også: Anmeldelse av «Misanthropical House»

Ivar Nikolaisen fra GBZ var i konstant bevegelse gjennom hele konserten. Foto: Morten F. / Brennvidde.com

Sibiir

Det begynner å bli noen konserter jeg har vært på med Sibiir nå. Har alltid vært svak for vokalen til Jimmy Nymoen, og blir alltid dratt med av showet de kjører fra scenen.

Sibiir har vokst og blitt et skikkelig beist, som drar flere metalfans rundt om. Helt siden mars har de vært på en ganske omfattende turne, og nå en pause innom Oslo for å spille på Fysisk Fest. Bandet gir oss litt av en opplevelse. Hver eneste låt fremføres med briljans av hver og en i bandet. Publikum er i kjempeslag og selv er jeg nok en gang frelst. Fra første låt Erase & Adapt til siste These Rats We Deny. Jeg ser et band som har vokst seg så stort at det ikke er rart de er en etterlengtet attraksjon. Helhetlig bunnsolid! Jeg ser frem til neste gang allerede.

I kveld fortsetter moroa med Insomniac Bears, Hilma Nikolaisen, Kollwitz, og Haust.

Det er flere muligheter å få sett bandet denne sommeren da de er booket til flere av sommerens festivaler. Om du er på Tons Of Rock, Måkeskrik, Fres festival eller Kanalrock kan du jo tenke deg til hva som er ene av mine anbefalinger. Sibiir MÅ bare ses!

Dag 2

I kveld fortsetter moroa med Insomniac Bears, Hilma Nikolaisen, Kollwitz, og Haust. Sistnevnte skal spille «Ride The Relapse» med originalbesetningen. Vi i disharmoni har dessverre ikke mulighet til å ta turen ned i dag også, men vi vil anbefale alle våre lesere som har mulighet til å delta om å gjøre nettopp det. Dersom fredagen er noen indikasjon, vil det garantert bli en knall festaften også i kveld!

Fysisk Fest 2018 på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*