SKAAR på by:Larm 2020

Foto: Johannes Andersen
SKAAR spilte sin andre by:larm-konsert i år, denne gangen på Kulturkirken Jakob.

Vurdering

SKAAR på by:Larm 2020 (Kulturkirken Jakob): 6/6Karakter 6

Den 20 år gamle jenta Hilde Skaar har det siste året blitt et kjent navn. Singelen hennes «Higher Ground» har i skrivende stund 8,5 millioner streams på spotify.

I år spilte hun to konserter på by:Larm. Torsdag på Sentrum Scene og fredag i Kulturkirken Jakob, hvor vi var tilstede. Ryktet om at konserten på Sentrum Scene var noe helt spesielt hadde nådd oss så forventningene var dermed høye.

SKAAR i Jakobskirken. Foto: Johannes Andersen
Mektig og sakralsk stemning

Hun beviser fra første sekund hva hun er god for.

En selvsikker SKAAR stiller seg rakrygget på scenen i Kulturkirken Jakob. Hun beviser fra første sekund hva hun er god for. Kraften i stemmen hennes brer seg vakkert utover kirken. Kombinasjonen skaper en mektig og sakral stemning som gir gåsehud. Låtene «5 times» og «24» gjør inntrykk med tydelige trommer og et uanstrengt 4-stemt samspill, med lekent gitarspill oppå. Dette skaper et veldig kult uttrykk. Hun er god til å få med publikum og uttrykker mye spilleglede gjennom hele konserten.

Mot slutten spiller hun låten «Higher Ground». At dette er hennes mest streamede låt merkes på publikum. Jakob kirke fylles opp av glede, dans og allsang. Stemningen er upåklagelig. Avslutningsvis introduserer SKAAR en ny låt. Dette er et dristig valg for en så fersk artist, men gir mersmak og den gode stemningen fortsetter konserten helt ut.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*