Coverbandaften på Gregers

Fuel. Foto: Hans Martin Høydahl
Forleden var det coverbandaften på Gregers på Hamar, og man skal ikke kimse av ordet coverband eller tribute, for det er utrolig dyktige musikere som står på scenen og det er faktisk krevende å fremføre andre sin musikk og få det til å funke. Det funket på Gregers i en relativ stinn brakke, som vi kaller det på Hedmarken.

Det var høy stemning og det var en fin vandring i musikken fra åttitallet publikum fikk servert, med publikumsfrieri fra scenen og gode musikalske minner fra en svunnen tid. Mange trosset kuldegrader og snø for å bli med på minnene både bandet Fuel og Kliss Lik hadde på sine respektive settlister.

Kliss Lik imponerte

Kliss Lik, som er en hyllest til de tidlige årene i KISS, var først ut. Det ble en imponerende hyllest til KISS sin over 40 år lange karriere, med enkelte innslag fra 80-tallet. Bandet stilte i full KISS-sminke.

Det ble en hyllest til KISS sin over 40 år lange karriere, med enkelte innslag fra 80-tallet

Ex-gitarist Bruce Kulick uttalte at det var et av de beste tributebandene han noen gang hadde jammet med da han i november 2017 spilte tre låter sammen med KLISS Lik på Olsen på Bryn.

Kliss Lik ble startet i 2011 som et artig innfall på Koppang Rock City av fire karer som ikke lenger er med i bandet. Bandet gjennomgikk gradvise utskiftninger fram til 2014, og siden da har bandet bestått av Kristian Lie, Paul Stanley Anders Olsen Brøntveit, Gene Simmons Geir Atle Wiig Johansen, Ace Frehley Terje Stian Flagstad og Peter Criss.

Detroit Rock City

Deuce

Shout It Out Loud

Heaven`s On Fire

Cold Gin

Coming Home

God of Thunder

I Was Made for loving you

New York Groove

Do You love me

Love Gun

Rock and Roll All Night

Kliss lik. Foto: Hans Martin Høydahl
80-tallsklassikere på løpende band

Fuel, som består av Pål Strand, Lars Marius Brenne, Bjørn Hagen, Kent Frydenlund og Øystein Karstensen kjørte en klassisk 80-talls kveld med «Rock the night», noe som førte til allsang fra et feststemt publikum. Bandet kom sammen i 2002 for å gjøre en konsert, men det var så gøy å spille 80-tallsmusikk at det bare ballet på seg. Siden 2002 har de gjort flere hundretalls konserter over hele Norge. Det gjelder både egne konserter/festivaler og oppvarmingsjobber for f.eks. Carburetors, Ken Hensley og Return.

Det var høy stemning og det var en fin vandring i musikken fra åttitallet publikum fikk servert

En regel i bandet å holde seg innenfor rock og heavy fra 80-tallet. Låter som «Rock You Like a Hurricane» og «Rebel Yell» passet ypperlig i den atmosfæren som var på Gregers. De spilte bl.a. også  «Broken Heart,» «Forever Young,» og «Heaven Tonight.» Sistnevnte låt var et ønske fra gitarist Bjørn Hagen. Flere gullkorn fra 80-tallet kom som perler på ei snor: «Still of the Night,» «Bark at the Moon,» «Seven Seas,» «Animal,» «Jump» og «Living On a Prayer». Settet ble, passende nok, avsluttet med «The Final Countdown.»

Fuel imponerte absolutt med Pål Strand på vokal, og et særdeles tight band bak ham. Strand har scenetekke og holdt publikum i sin hule hånd.

 

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*