Dagny @ Rockefeller

På utsolgte Rockefeller imponerer Dagny stort, og nordlendingen leverer et show som både bringer frem tårer og dans hos anmelder.

Foto: Tuva Åserud

Etter en bra, men litt uoriginal oppvarming av det irske bandet The Coronas, er det et anspent og danseklart publikum som står Dagny i vente. 27-åringen fra Tromsø leverer en solid konsert, og det står ikke på hverken sangstemme eller dansebevegelser.

Ikledd Dr. Martens og hvit jumpsuit danser Dagny ut på scenen til et jublende publikum. Lekende popmelodier og en elegant, men tøff vokal fyller rommet til Rockefellers store glede. Allerede etter første låt er Dagny nødt til å flytte mikrofonstativet ut av veien da det tilsynelatende stod i veien for hennes svært smittende dansing.

«Herregud som vi har gleda oss, Oslo!» roper Dagny. Det uttrykkes både takknemlighet og stor glede fra nordlendingen. Showet fortsetter med en av sine mange fengede sanger, nemlig Ultraviolet.

Knallbra band

Noe av det aller beste med konserten er hvor tight hun og bandet spiller sammen.

På scenen viser Dagny gjennom hele konserten at hun både mestrer synging og dansing, men noe av det aller beste med konserten er hvor thight hun og bandet spiller sammen. Det vises fra alle på scenen god forståelse for egen plass i bandet og hvordan hver enkelt på best mulig måte får frem det beste i eget instrument og sangen.

Under P3 Christine sin julekonsert sang Dagny – med hjelp av korgruppa Kortado – en flott versjon av Joni Mitchell’s Both Sides Now. Under kveldens konsert får vi igjen gleden av å høre Dagny sammen med Kortado, denne gangen på Fool’s Gold. Det hele låter veldig fint, og innslaget gir konserten et fint og naturlig pust i bakken.

Dagny sammen med korgruppa Cortado. FOTO: Tuva Åserud

Eufori og tårer

Dagny takker for seg og springer sammen med bandet av scenen. Publikum jubler, men det er åpenbart at vi har et ekstranummer i vente. Tross alt har hennes største hit, Wearing Nothing, enda ikke blitt spilt. Etter et snaut minutt kommer hovedpersonen og hennes pianist (som forøvrig er pianisten i The band called Oh, tidligere anmeldt av undertegnede) alene ut på scenen.

Alt i alt leverer Dagny et fantastisk popshow og det er en glede å se henne opptre

Hun forteller Rockefeller at hun i fjor hadde gleden av å covre Susanne Sundfør’s Undercover, og at hun nå gjerne ville synge den for oss. Melankolien faller over Rockefeller, og Dagny synger så sårt at Sundfør selv ville vært rørt. Anmelder må, i likhet med flere av de tilstedeværende, felle en tåre. Som plaster på såret og en herlig avslutning på konserten spiller Dagny Wearing Nothing til et plutselig euforisk og dansende publikum.

Alt i alt leverer Dagny et fantastisk popshow, og det er en glede å se henne opptre. Likevel skal det sies at repertoaret ofte kan bli litt for homogent. Dagny er dog et godt eksempel på at unge norske pop-artister gjør seg svært godt på en scene.

Dagny @ Parkteateret: 8/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*