Darling West coverer monsterhiten til Dua Lipa

Pressebilde av Darling West. Foto av Lars Petter Pettersen
Foto: Lars Petter Pettersen
Darling West følger opp sitt kritikerroste fjerdealbum, We’ll Never Know Unless We Try med sin tolkning av Dua Lipas «Don’t Start Now». Ute i dag på Jansen Records.

Ut har det kommet et knippe tolkninger av noen av låtene som har surret og gått på stereoen til musikerparet de siste årene.

Etter flere kritikerrosede utgivelser, Spellemannsnominasjoner og vinner i klassen Country på Spellemannprisen 2016 trenger ikke folk/nordicana duoen i Darling West noen særlig introduksjon. De har turnert land og strand rundt i både inn- og utland med sitt nydelige og lekfulle gitar- og banjospill. Nå slipper de «Don’t Start Now», som er deres tolkning av monsterhiten til Dua Lipa, skrevet av norske Caroline Ailin.

Det er ikke lenge siden Darling West slapp sitt kritikerroste fjerdealbum, We’ll Never Know Unless We Try, men grunnet pandemi og avlyst turné, hadde Mari og Tor Egil Kreken plutselig en god del tid til overs. Denne har blitt brukt til å oppholde seg i studio sammen med deres faste makkere Thomas Gallatin og Christer Slaaen. Og ut har det kommet et knippe tolkninger av noen av låtene som har surret og gått på stereoen til musikerparet de siste årene.

Cover av Darlig Wests Don't start Now, coverversjon av Dua Lipa

Tid til overs for lek med coverlåter

Det å skulle ta en låt og endre den fra et helt spesifikt musikalsk landskap over til noe annet, er både lærerikt og morsomt.

Bandet selv kommenterer følgende:

«Vanligvis har vi ikke så mye tid til rådighet for å bare kose oss i studio, men da pandemien slo inn for fullt så vi vårt snitt til å tilbringe noen dager i et litt nytt territorium sammen med våre gode venner Christer Slaaen og Thomas Gallatin. Vi valgte tre gode låter – fra tre forskjellige tiår – som vi har dratt inn i Darling West-universet, men som også er godt forankret i referanser fra nåværende favoritter som Ethan Gruska og Khruangbin

«Dette er nok et resultat av at vi har sittet i studio og lekt litt med forskjellige coverlåter. Når vi nå plutselig fikk så mye tid til over, inviterte vi bandkollegaene våre, Christer og Thomas, over til studio for leke litt uten å ha så mye press på oss. Det å skulle ta en låt og endre den fra et helt spesifikt musikalsk landskap over til noe annet, er både lærerikt og morsomt. Samtidig så er ikke musikken din egen, så har du en frihet du ikke har når du har laget låta selv. Tor begynte å spille et slags ørkenblues-riff på banjoen her, Christer la seg på bare på det, og så falt alt sammen på plass«, forteller duoen.

Sjekk ut den flotte versjonen av «Don’t Start Now» her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*