LILJA på Nasjonal jazzscene Victoria

LILJA på Nasjonal jazzscene Victoria. Foto: Johannes Andersen
LILJA på Nasjonal jazzscene Victoria. Foto: Johannes Andersen
På Halloween var det slippfest for LILJAS debutalbum Marble på Nasjonal Jazzscene Victoria. Her kommer det bilder fra konserten.

Oddrun Lilja Jonsdottir kjent som LILJA er ute med sitt debutalbum som ble sluppet i september på Jazzland Recordings. Det hele startet da hun som 19-åring ble invitert til New York for å opptre på jazzklubber med anerkjente lokale musikere. Senere har hun opptrådt med musikere og artister i blant annet Kenya, Uganda, Tanzania, Etiopia, Mosambik, Frankrike, Island og Nepal. Hun har spilt på ragafestivaler i India med sitarvirtuosen Ustad Ashraf Sharif Khan, på gnawafestivaler i Marokko med Maalem Zakaria Houaoura, og jobbet med et palestinsk barneorkester i en flyktningeleir i Libanon

I tillegg til verdensromspennende turnévirksomhet med band som Bugge Wesseltofts «New Conception of Jazz», Frode Haltis «Avant Folk» og «Moksha», har artisten de siste årene reist verden rundt for å samarbeide og opptre med lokale tradisjonsmusikere. Disse reisene har beriket LILJA med kunnskap om ulike kulturer og musikktradisjoner. Det vekket et behov for å dele noen av disse inntrykkene med verden, og skape et uttrykk for inntrykkene hun har fått. Låtene på Marble bærer navn etter ti av byene artisten har besøkt.

Med seg på scenen hadde hun med seg:
Sanne Rambags – vokal
Jo Skaansar – bass og vokal
Bafana Nhlapo – perkusjon og vokal
Jakop Janssønn – slagverk
Fridtjof Wesseltoft – live visuals

Her kan dere se bildene fra lørdagens konsert:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*