Debutalbum fra Drongo!

Foto: Alvilde Naterstad
Eksplorativ, livlig og inspirert instrumentalmusikk. Drongos debutalbum 1 slippes i dag!

Kristiansand-baserte Drongo er et spennende tilskudd til den norske artistfloraen. Orkesteret består av hele 8 personer, og spiller det de selv omtaler som «superdisco, krautrock, afrobeat, eller støyrock, alt etter hvem du spør.»

Det hittil relativt ukjente bandet har fått unison hyllest for sine live-opptredener, og ga i løpet av fjoråret ut sine tre første singler. Releasekonserten for debutsingelen «Hester» ble strømmet gjennom Brakkesyke (se video lenger nede!), og oppnådde høyst respektable 15 000 visninger. «Hester» er i likhet med 2020-singlene «Katten» og «Drongo» med på debutskiva.

Dyr gjør mennesket godt

Å antyde at Drongo henter inspirasjon fra dyreriket er like kontroversielt som å hevde at vann er vått.

Å antyde at Drongo henter inspirasjon fra dyreriket er like kontroversielt som å hevde at vann er vått. Alle seks spor på platen henter sitt navn fra et spesifikt dyr, og bandnavnet/låten «Drongo» refererer til en fugl som imiterer andre for å få det som den vil.

Det kan være rikelig med symbolikk i navnet, men faktum er at uavhengig av hvem det eventuelt stjæles fra gjør Drongo sine greier med stil.

Imponerende kreasjoner

Det starter knallsterkt med «Katten», som er en maktdemonstrasjon av en låt.

Det starter knallsterkt med «Katten», som er en maktdemonstrasjon av en låt. Med et lydbilde som mikser CAN og/eller NEU! med Lindstrøm serveres det sømløse stemningsskifter og melodier/effekter fra både det indre og det ytre rom. En imponerende kreasjon og en obligatorisk lytteropplevelse.

Debutsingelen «Hester» etterfølger førstesporet, og har en oppbygning som kan sende tankene i retning NYOS og Aiming For Enrike. «Neshorn» er som navnet kan antyde en tung og perkussiv låt med ettersmak av Jaga Jazzist.

«Slange» tangerer innledningsvis mot Kanaan-territorium med sin varme atmosfære, men sommeridyllen blir avløst av en tur inn i den intergalaktiske støvsugeren og et messende kor-parti som gir oss en pedagogisk påminnelse om at disse snokene kan være dødelige.

Klar anbefaling

Jeg ser meget frem til å få sett denne banden live i en vaksinert fremtid.

Fremfor å greie ut om absolutt samtlige spor på platen, vil jeg stoppe her og heller bare anmode våre ærede lesere om å sjekke ut denne skiva. Dersom du er mottagelig for eksplorativ, livlig og inspirert instrumentalmusikk er det strengt tatt bare å fyre opp umiddelbart – denne platen vil kunne gi mange gode stunder. Jeg ser meget frem til å få sett denne banden live i en vaksinert fremtid.

ble spilt inn av Nikolai Vikene live i en liten kjellerleilighet. Miksing er gjort av Hans Uhre, med mastering av Karl Klaseie. Frode Holgersen står for dyremaleri/coverart. Drongo består av Auver Gaaren, Eirik Ask, Øystein Heide Aadland, Tov Espelid, Nicolai Gill Johannesen, Håkon Sakseide, Kristoffer Tokle, og Hans Uhre.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*