Erling Ramskjell & Klish feat Min-Ensemblet – «All tid e merkelig»

Bilde av Erling Ramskjell. Fotoet er tatt av Martin Losvik
Foto: Martin Losvik
For et par måneder siden slapp musiker, låtskriver og produsent Erling Ramskjell ut duetten «Elsk & Ær» med Nikoline Spjelkavik. Nå er han aktuell med ny duett. Låten heter «All tid e merkelig», og duett-partner denne gangen er Tromsø-rapperen Klish.

– Norges klart beste artist», sier Erling Ramskjell om Klish. Han har så stor respekt for Klish at han betegner seg selv som starstruck i møtet med ham. De to har også tidligere samarbeidet:

–Klish og jeg skrev en bestillingskonsert for Hamsundagene 2018, og baserte det på noen tekster han hadde med i en antologi som het «Omstilling». Har siden da kjent på et sug etter å gjøre noe i studio, sier Ramskjell.

Bilde av rap-artisten Klish.
Klish. Foto: Tom Ringsby

Denne gangen er samarbeidet mellom de to en del av Bluss-prosjektet til Min, Ryk og NNJS. Bluss er et prosjekt som gir en handfull artister fra Nordland midler og mulighet til å skrive musikk og gå i Store Studio i Bodø og spille inn musikken. Låten skal være med på et album bestående av duetter Erling Ramskjell gjør med andre nordnorske artister.

Låten skal være skal være med på et album bestående av duetter Erling Ramskjell gjør med andre nordnorske artister.

Ramskjell er tidligere kjent som Æ, og er også et sentralt medlem i musikk- og estetikk-kollektivet Likholmen. Han har en omfattende diskografi, både som solo-artist og sammen med diverse band og prosjekt. Han har også produsert Ingeborg Oktober sine album.

Klish har gitt ut to LP-er og flere EP-er. Han har nettopp sluppet singelen «Ka feile det kompisen din». En låt som kommer til å være på albumet han slipper til høsten.

– Jeg liker når Erling og jeg samarbeider. Vi har det morsomt med skriveprosesser og prøver å trigge hverandre til videre snålhet. Det er bra. De gangene vi har jobbet sammen har det skjedd veldig mye på veldig kort tid.

Låten er en fin miks mellom Ramskjells melodiøse stemninger og Klish sine mer direkte rap-linjer. Singelen blir gitt ut på Westergaard Records. Are Simonsen står for produksjon, teknikk og gitarspill. Trond Viggo Solås spiller kontrabass. Kåre Riibe Ramskjell spiller tangenter og Hallstein Sandvin perkusjon. Min-Ensemblet står for strykere. Mastering er gjort av Martin Bowitz. Estetikk: Martin Losvik.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*