Dobbelsingel fra FIGHTS!

Foto: Promobilde
FIGHTS setter søkelys på et fortidd cyanidtyveri og farene ved flyvefisk.

Punk-friskusene fra Oslo er tilbake med mer musikk til massene. Kvartetten, som består av Sivert Moe (vokal), Eirik Langva Lie (trommer), Sigve Kvitvik (bass/backingvokal) og gitarist Markus Uttisrud (gitar/backingvokal), bygde seg fort opp et navn i fjor med singlene «Asbestos High» og «Five AM». På denne gledens dag gir de ut en dobbelsingel (en økning av låtrepertoaret med hele 100 %!) bestående av låtene «Cyanide Car» og «Death By Fish».

Med rot i (u)virkeligheten

I fjor ble det stjålet en varebil med en cyanidleveranse adressert til Universitetet i Oslo. Denne actionfylte nyheten bet FIGHTS seg merke i.

De besnærende låttitlene er basert på reelle historiske hendelser og oppsiktsvekkende faktum(?). En over gjennomsnittet nyhetsavhengig person vil kanskje huske at i mars i fjor ble det stjålet en varebil med en cyanidleveranse adressert til Universitetet i Oslo. Denne actionfylte nyheten bet FIGHTS seg merke i, og låta «Cyanide Car» ble resultatet.

«Death By Fish» er like deler biteklar punkrock og forebyggende folkeopplysning. Bandet oppsummerer låten med følgende ord til advarsel og ettertanke:

«– Visste du at flyvefisk er ansvarlig for flere tusen dødsfall i året? Ikke bandet heller. Stemmer tallet? Mest sannsynlig ikke. Men uansett, ​DEATH BY FISH ​tar for seg en konstant fare som truer ved alle kyster; flyvefisk.»

«Cyanide Car» ble spilt inn på Høyskolen Kristiania, og er produsert av Gerhard Nærø og FIGHTS. «Death By Fish» er spilt inn i Ballerud Studios, og er produsert av Eirik Langva Lie. Sistnevnte har også mikset begge sporene. Lytt og nyt!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*