Duvel – Plastic Bags and Seagulls

Premiere: Undertegnede så Duvel på Tilt når Fysisk Format hadde sin showcase under offlarm. Likte veldig godt bandets råe og upolerte uttrykk. I dag har vi Norgespremiere på Duvels femte singel Plastic Bags and Seagulls fra plata titulert «Attempts at speech», som slippes i mai. Les det lattermildte intervjuet vi fikk før låtslippet, og for all del LYTT TIL LÅTA!

Foto: Tuva Åserud

Vi møter tre veldig glade bandmedlemmer bestående av Jack Holldorf, Brage Lindebrekke og Zacharias Flaathe, på Destiny Cafe i skippergata. En av Oslos bruneste puber plassert i en av de mest shabby gatene byen har å by på. Men stedet har sin sjarm, selv om lukten av gammel øl sniker seg langt inn i neserota. Noen ganger blir ikke intervjuene helt som planlagt. Dette ble en slik gang.

I morgen slipper dere låten Plastic Bags and Seagulls, hva har dere å si om den?

─ Sangen er ganske popete sånn generelt og veldig forskjellig fra resten av plata, sier Brage.

─ Vi sitter mye i Slottsparken og er skikkelig entusiaster av den. Det går en russisk dame der, som vi «kjenner», sier bandet.

─ Da jeg skrev grunnmuren til låta tenkte jeg på damen som ofte plukker opp dritten vår. Hun gikk rundt med en paraply og plukket opp tomflaskene våre. Har alltid tenkt at det er litt ekkelt, sier Jack.

Bandet sier i enighet at dersom de noen sinne blir rike skal de gi henne masse penger.

Duvel slapp sin første singel Strange for bare et år siden, hvem er Duvel?

Strange handler om å møte det ene mennesket på byen, som ikke er like gæren som resten av de på byen.

─ Hun Strange handler om er helt annerledes enn alle de andre jeg møtte på byen, sier Jack.

Bandet begynte å spille sammen for et år siden, men før den tid har de gjort flere prosjekter sammen. Brage og Jack har spilt siden barneskolen, mens Zacharias og Jack siden videregående.

Men så skjedde det noe uventet.

De hadde tenkt å gi ut selv, bare gjennom Diger Distro, som drives av platebutikken Tiger. Men så skjedde det noe uventet.

Bestemoren min døde på natta, og jeg fikk flere meldinger på grunn av det. Morgenen etter ringte Kristian Kallevik fra Fysisk Format meg. Han spurte om vi var gira på å gi ut låtene via Fysisk. Så bestemors død ble forbundet med noe trist og hyggelig, sier Jack betenkt.

Ønsker ikke å bli kalt for Blitzband

─ Vi er egentlig et Folloband ikke et Blitzband, folk liker å si at vi er det, men det er vi ikke.

─ Vi har spilt inn singelen og albumet vårt på Blitz, men ingen av oss er veldig aktive på huset. Sier Zacharias.

Jack har vært aktiv der før, men det er en god stund siden.

Den største grunnen til at de spilte inn på Blitz, er at det var billig og at de har en veldig bra lydtekniker der, Bjørn Larsen.

─ BJØØØRN! Vræler Jack i mikken på mobilen, som om han prøver å påkalle Bjørn.

Debutalbumet slippes i mai, har dere noen ord å si om det?

─ Det blir beste plata ever, sier Jack fornøyd.

De spilte den inn i november og gleder seg til å få den ut.

Plata slippes 25. mai. 27. mai har vi releasekonsert på Parkteateret.

─ Plata slippes 25. mai. 27. mai har vi releasekonsert på Parkteateret, hvisker Jack i mobilmikrofonen samtidig som han lover at det blir «fucking amazing».

Coverets bare rumpe er av en felles kompis av bandet. Tatt av Linnea Julia Vestre og Gaute Terjesson har gjort det grafiske.

─ Ingenting sexuelt over det, sier Jack. Det er bare en rumpe, en sånn man sitter på.

Hvor mange låter er det på albumet?

─ Det er en del låter, men de er veldig korte. Albumet varer i bare 38 minutter.

Jack hvisker enda en gang inn i mobilmikken med beskjed om at plata er pure fucking amazing. Han får pent beskjed av Zacharias å la det være på grunn av uhøflighet.

Vi andre klarer ikke stoppe å le av disse ablegøyene.

Skolepolitikk

Jack avbryter og intervjuet får en helomvending. Han overtar rollen som intervjuer og undertegnede blir objektet. Jeg blir spurt om dagjobben og hverdagen min. Om hvordan det er å jobbe som barneskolelærer. Med Jacks egne ord om hvordan det er å ha så mye «kontakt, makt og innflytelse over mennesker». De andre ler en god skvett rundt situasjonen, før Zacharias prøver å redde den ved å gå tilbake til prat om plata.

Funker ikke så godt da Jack igjen starter med nye påfunn og rare lyder. Zacharias mister kontrollen og lander tilbake på samtalen med undring om undertegnede liker jobben som lærer. Jack gir seg heller ikke før han får svar og spør: «Er det awesome eller bæsj»? Jeg svarer så klart awesome!

Tilfredsstilt mimrer Jack tilbake på da de mikset albumet hos Bjørn, som har vært ungdomsskolelærer. De hadde snakket om det å jobbe med barn. Hvor mye man faktisk blir å bry seg om de barna man jobber med. Hvor viktig det er at barn som sliter med de teoretiske fagene, må få sjansen til mer av de praktiskestetiske. At de for all del ikke må slutte med musikken for eksempel. Teoretiske fag er ikke for alle, dessverre er det disse fagene som prioriteres, spesielt i ungdomsskolen.

Temaet engasjerer alle i bandet

─ Det er et problem i ungdomsskolen at de ikke er med på å utvikle spesifikke talenter, sier Zacharias.

Det er synd at de som sliter i alle fag utenom musikk, skal oppleve nedturen ved dårlige karakterer hele ungdomsskolen.

Han påpeker hvor synd det er at den som strever seg gjennom matte, men som klarer seg godt i eksempelvis musikk ikke får muligheten til å utvikle seg innen det feltet de er gode på, sånn som musikk. Han mener det er alt for statisk det en skal lære, og synes det er synd at de som sliter i alle fag utenom musikk, skal oppleve nedturen ved dårlige karakterer hele ungdomsskolen. At disse i tillegg ender som tapere og ikke får gjort mye med livet sitt etterpå.

Man burde fokusert på hva man har lyst til i mye større grad.

─ Allerede på ungdomsskolen vet man hva man liker å drive med, sier Zacharias, som misliker at man blir presset til å gjøre ting man ikke vil drive med hele ungdomsskolen.

Vi gjør enda et forøk på å gå tilbake til plata, denne gang med hell.

─ Plata ble spilt inn i løpet av to dager, sier Brage før han blir avbrutt av Jack, som påpeker at de var kjempeflinke. Det får så klart alle i nok en latter.

─ Den beste plata du har hørt, EVER fortsetter Jack humoristisk.

Hva er deres største innflytelse?

─ Vi er et veldig blandet band, sier Jack og Zacharias seg enig, før han går ned for å late vann.

─ Jeg har hørt en del på jazz og soul i det siste, sier Jack og legger til at det på mange måter har gitt han innflytelse på det han den siste tiden har skrevet, før han spør Brage etter sin innflytelse.

Brage er mer av den alt spisende sorten og har ikke noe spesifikt å komme med.

─ Veldig hyggelig at du sier det, fortsetter Jack før han snur seg mot Brage og gir han et gedigent smask midt på truten.

Flere smaskelyder etter når Zacharias kommer opp igjen, runges bordet av latter, og en Jack som forklarer at han er så glad det nettopp er disharmoni de fikk dette intervjuet med. Før han går over på å skal vise oss et partytriks, blir stoppet av Zacharias og går inn i sitt dype sted.

Jack forklarer at han lar seg inspirert av hverdagen, av folks historier om ting i livet som ikke funker. Menneskelig undergang og sex.

─ Blir også inspirert av bygdesamfunnet, å være fra landet. Det er en countryboy inni sjelen, sier Zacharias.

Jeg er redd for å ikke passe inn, og ikke klare å være en slik person, som det forventes at jeg skal være.

─ Jeg er redd for å ikke passe inn, og ikke klare å være en slik person, som det forventes at jeg skal være. Redd for å være en fuck up, sier Jack.

Hvorfor Duvel?

─ Veldig tilfeldig, sier Brage.

Jack ønsket navnet Duval på grunn av et dikt skrevet av den franske poeten Rimbaud.

─ Diktet er skrevet om en død soldat, som han finner i en dal med kulehull i siden, sier Jack.

Bandet sjekket navnet og fant ut at andre også het det samme. Zacharias kom på ølnavnet Duvel, og sånn ble de døpt til Duvel. De irriterer seg over folk som uttaler navnet feil, og påpeker episoder som virkelig har irritert dem. Noen lager en lang «u», det skal det ikke være.

─ Blir som et Ikeamøbel, understreker Brage.

Oppsummert er bandet fornøyd med plata. De gleder seg til releaskoserten på Parkteateret 27. mai og bekrefter at det er flere andre baller i lufta. Vi får bare glede oss og se hva fremtiden fører videre med seg for denne nysprugne trioen.

Duvel på Facebook

Les også: Off:Larm et godt alternativ

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*