Emelie Hollow på by:Larm 2020

Foto: Johannes Andersen
Emelie Hollow leverer nydelig musikk i sakral stemning.

Vurdering

Emelie Hollow på by:Larm 2020 (Kulturkirken Jakob): 5/6Karakter 5

Emelie Hollow er en 21 år gammel artist med et kult særpreg og et unektelig stort talent. Hun har utvilsomt noe i musikkindustrien å gjøre og er kommet for å bli. Hun er en god formidler som skildrer de gode og vonde sidene av kjærlighet igjennom musikken sin. Tekstene tar opp temaer som avstand, usikkerhet, forelskelse og sorg som er gjenkjennbart for mange.

I 2016 var Emelie med i talentprogrammet «The Stream». Dette ble hennes mulighet for å vise frem sine musikalske begavelser. Deltagelsen skulle senere bane vei for at julelåten hun ga ut i 2017, «Feeling of Christmas», ble temalåten for TV 2 sin juleaksjon samme år. Hun har også samarbeidet med Alan Walker rundt låten «Lily» som hun skrev for og med han. Låten har i skrivende stund 123 millioner streams på Spotify.

Kjærligheten setter spor

Emelie får frem budskapet og imponerer med nydelig vokal under torsdagens konsert.

På torsdag spilte hun i Kulturkirken Jakob under festivalen by:Larm i Oslo. Hun åpnet konserten med låten «He», som bygget seg opp til en kraftig ballade, og fortsatte med låten «Ghost Out Of The Blue». Sistnevnte handler om hvordan kjærligheten legger igjen spor i omgivelsene rundt, som en konstant påminnelse om det som en gang var. Låten handler også om hvor lett det er å følge disse sporene tilbake til det trygge, selv om det ikke nødvendigvis er det riktige valget. Emelie får frem budskapet og imponerer med nydelig vokal under torsdagens konsert.

«It’s in the doorway, that mark you made
It’s in the kitchen sink and it’s got your name
In all the words I sing, it’s always in my way
It haunts me

You’re the ghost out of the blue
And you haunt my every view
And I know it’s a mistake but I follow anyway
It leads me back to you»

Emelie Hollow og hennes band i Jakobskirken. Foto: Johannes Andersen
Imponerte publikum

Emelies uttrykk og sterke stemme passer veldig fint inn i kirken og skaper en tilbakelent, vakker og sakral stemning.

Emelies vokal er særegen, sterk og gjør tydelig inntrykk på publikum under konserten som varer i en drøy halvtime. Spesielt i fremføringene av låtene «Away» og «Hear it out Loud» kommer kraften i stemmen hennes tydelig frem.

Avslutningsvis introduserer Emelie «Make It Right» en låt hun skrev to uker før torsdagens opptreden. Hun forteller at den er svært personlig og at hun aldri har spilt den for noen før. «Make It Right» skildrer et samlivsbrudd der hun selv valgte å dra. Låten skildrer at det kan gjøre veldig vondt selv om det er et valg du har tatt selv. «When you’re breaking a heart. There is no way to make it right» synger hun gjennomgående i låten.

Kulturkirken Jakob anses som en av de mer prestisjetunge lokalene å få opptre i under by:Larm. Emelies uttrykk og sterke stemme passer veldig fint inn i kirken og skaper en tilbakelent, vakker og sakral stemning. Hun holder det simpelt på scenen med fokus på synth, rolige trommer og vokal. I lokalet er det en god miks av fans og nykommere. Det er vanskelig å si hvilken gruppe som er størst. Men felles for begge gruppene er at de på slutten satt igjen imponert.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*