The September When med første singel på 12 år

Foto: Fotograf Jørgen Holst
The September When, med Morten Abel i spissen, slipper sin første singel siden 2008. Om drøye to uker inntar de Den Norske Opera for første gang.

Rockebandet fra Stavanger trenger vel ingen lengre introduksjon. De har gitt ut fem album siden sin oppstart i 1987, hvorav sisteplata Judas Kiss kom i 2008. I tillegg ble de kåret til Årets Spellemann i 1993, før de ble oppløst i ’96. De gjenforentes i perioden 2008-2011, for så å gjenforenes igjen i fjor.

2019 var et fantastisk år for bandet med konserter rundt om i hele landet, og i dag er de tilbake med en ny, sår og vakker låt. Singelen, som har fått tittelen “Might Just Be Me”, beveger seg i den samme indierock-sfæren som Beck, Primal Scream og Tame Impala.

Systemet trenger forbedring

«- Vi hadde ingen planer om å lage nytt materiale, men denne låten måtte vi bare dele med publikum. Innspillingen var et overskuddsprosjekt fra ende til annen, og det var veldig gøy å jobbe sammen i studio igjen», forteller bandet.

«Might Just Be Me” er inspirert av bøkene ‘De Velvillige’ av Jonatan Littell og ‘Empire Of The Summer Moon’ av S. C. Gwynne, og bringer opp store spørsmål som skjebnens urettferdige tilfeldigheter.

«Might Just Be Me” er inspirert av bøkene De Velvillige av Jonatan Littell og Empire Of The Summer Moon av S. C. Gwynne, og bringer opp store spørsmål som skjebnens urettferdige tilfeldigheter.
«- Du kunne vært en bøddel i SS, eller du kunne vært hans fange. Menneskets største oppgave er å forbedre systemet vi selv har laget», utdyper Abel.

Bandet gleder seg til å fremføre den nye singelen i Den Norske Opera 14. mars, side om side med udødelige låter som «Bullet Me», «Can I Trust You» og «Cries Like A Baby», fra deres solide hitkatalog.

Videre utover året spiller The September When på følgende steder:

14. mars – Den Norske Opera
25. april – Landsbyfesten, Randaberg
19. juni – OverOslo
18. juli – Moringen Pub, Kolbjørnsvik
28. august – Verket, Mo i Rana
29. august – Lillehammer Live

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*