EP-debut fra Doused!

Foto: Rikke Tjemsland
Doused gir deg fersk post-punk fra Stavanger. Duoens første EP EVENTS slippes 20.juni.

Doused er en Stavanger-basert duo som graviterer mot post-punkens lydbilde. Bandet ble formet rett over nyttår, og var først ment som et lavskuldret tidtrøyte mest for moro skyld.

Det skulle dog ikke ta lang tid før både instrumentalist Ruben Berle Karlson (fra Dödsstraff) og vokalist/låtskriver Patrick Fardal (Evig Lyttar-høvding) innså at prosjektet ble mer seriøst enn først antatt. EP’en, som slippes på fredag og som bærer navnet EVENTS, er et testament til dette.

Fire fortellinger

EP’en inneholder fire spor laget i ånden til band som DIIV, Joy Division, White Lies og Shame.

EP’en inneholder fire spor laget i ånden til band som DIIV, Joy Division, White Lies og Shame. EVENTS er en treffende tittel; alle låtene handler om forskjellige (avgjørende) livshendelser, og tekstene har et interessant deskriptivt preg som setter narrativ og historiefortelling i sentrum.

Et eksempel er «Convulsions», som er skrevet som et selvmordsbrev fra Joy Division-vokalist Ian Curtis’ (antatte) perspektiv. Doused ga tidligere denne måneden ut en lyrikkvideo til låta, og denne får du naturligvis både sett og hørt nedenfor.

I tillegg til Ian Curtis-tolkninger vil EVENTS også kunne friste med låter/historier om kriminalitet, livsvalg, oppløste kjærlighetsforhold, og begravelser. Du finner med andre ord neppe sommerens feelgood-hit på EP’en, men hvis du leter etter denslags i post-punkens domene har du da strengt tatt heller ikke oddsen helt med deg.

I tillegg til Karlson og Fardal har også Espen Knutsen bidratt med trommer på innspillingen, mens Ørjan Kristoffersen Lund står for miksing og mastering. Hold av torsdagen!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*