Album nummer to fra Honecker

Foto: Thea Kamilla Jonassen
Honecker gir i dag ut sin andre fullengder. Hvorfor så trist? slippes i dag i samarbeid med Hoppla Hesten.

Honecker er et ensemble fra Fredrikstad som spiller post-punk inspirert av band som Joy Division, The Cure og Bauhaus. Bandet består av gitarist/vokalist Even Teistung, bassist Jørgen Skontorp, trommeslager Ørjan Skarhaug, og gitarist Simen Sinding Madsen. Bandet har holdt det gående siden 2012, året før de ga ut debutskiva ….I En Tom By. Denne ble fulgt opp med EP’en Takk For Alt i 2017. I dag gir de ut sin andre fullengder, som har fått den kledelige tittelen Hvorfor så trist?.

Angst, melankoli, og mørke

Kvartetten er oppkalt etter Erich Honecker, som var statssjef i Øst-Tyskland.

Angst, melankoli og mørke er nemlig grunnessensen i bandets musikk. Honecker omtaler seg som et apati-dyrkende band, hvis musikk «gir assosiasjoner til en stor mur og gir lytteren følelsen av å være omringet betongblokker så lang øyet kan se.» Gitt disse opplysningene vil kanskje bandnavnets opphav gi mening; kvartetten er oppkalt etter Erich Honecker, som var statssjef i Øst-Tyskland.

De seks låtene på skiva har dog mer tematisk variasjon enn hva betongblokk-assosiasjonen skulle tilsi. «Eksistensiell Angst» er basert på tankevirksomheten til den danske åndsvinneren Søren Kierkegaaard, mens låten «Hval» er intet mindre enn en hyllest til artisten Jenny Hval og hennes virke. Tittellåta beskrives som et ironisk tilbakeblikk, og pilgrimsferd namedroppes i «Hajj» (som riktignok i god Honecker-ånd handler om å føle seg maktesløs).

Albumet er spilt inn på Rockehuset i Halden i 2017, med bandet selv bak spakene. Plata er produsert av Jørgen Skontorp, Simen Sinding Madsen og Henrik Dale. Mikseminister var for anledningen Henrik Dale, mens mastering ble gjort av Simen Sinding Madsen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*