Fra kinesisk til norsk rap

Foto: Wang Yan

I flere år har Okkenhaug rappet på kinesisk i Bejing under aliaset Xiao Ou. Først skulle han bare være der et halvt år for å studere mandarin, men reisen endte i hele seks år før han kom tilbake til Norge. Nå satser han på norsk rap og forrige fredag slapp han EP-en «Helt-Hver-Dag».

Okkenhaug ble godt tatt i mot og respektert av det kinesiske hip hop miljøet. Fikk priser som «Årets utenlandske artist» og «Årets musikkvideo» i tillegg til å vinne rapbattle på kinesisk radio. Det er både uvant og fascinerende å lytte til kinesisk hip hop. Må si jeg står i respekt for det han har drevet med. I et intervju han gjorde med Junkyard innrømmer han at han ikke har tenkt å legge kinesisk helt vekk.

 

Lev som du vil, det er ikke oppskrytt

EP’en er produsert av LPeewee (Eirik Blåsternes), som han ble kjent med i Bejing og som også produserte albumet Okkenhaug ga ut på kinesisk i 2013. Den inneholder fire låter hvor alle har et godt driv, deilig flow og lyrikk med tematikk om å finne sin retning i livet. I tillegg til en hyllest til Ingrid Espelid, som inspirerte en hel generasjon.

Bruk livet det er gratis. Vær tro mot deg selv. Sørg for å følge hjertet og at du finner glede i noe.

Inntak starter denne flotte samlingen av låter. Okkenhaug rapper om å følge hjertet når man leter etter sin retning i livet, og hva som hjalp han på sin vei. «Det finnes verken rett eller feil. Kan alltid velge en annen retning på veien. Ingenting er skrevet i stein». Bruk livet det er gratis. Vær tro mot deg selv. Sørg for å følge hjertet og at du finner glede i noe. Dette er noen av tipsene han kommer med i låta, før han legger ut om hva som har hjulpet han.

Neste låt Lev Som Du Vil starter med kommentaren «Bare lev som du vil mann», før gjesten Son of Light setter i gang sin strofe. Elsker hvordan de sjonglerer ordene mellom seg i overgangpartiene her. Fantastisk låt som får meg i skikkelig godt humør. Flotte trompetpartier er der også.

De to siste sporene er hyllestlåten Ingrid Espelid og Terapi. Sistnevnte har en litt orientalsk vri på starten av lydbildet, som etter hvert går mer og mer over mot behagelige jazztoner innblandet med lyrikk hvor det å lage musikk tematiseres som terapi. Låta gjestes av bergenske Action The Man, har en nydelig melodi, og smitter med sin terapeutiske effekt.

Fire låter og jeg vil ha mer! Ser frem til å følge med og se hva som kommer i fremtiden. Vil det fortsette i denne retningen er det flere av de norske rapperne på øverste hylle som vil få konkurranse.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*