Øksendal – Stay for Dinner

Foto: Jan Harald Helmersen
Dagfinn Øksendal slapp i forrige uke sitt debutalbum «Stay for Dinner», som inneholder ni svært personlige låter.

«Stay for Dinner» er debutplata til Dagfinn Øksendal fra Kristiansand. Han synger, spiller gitar og står bak alle sangene på plata som kom for en uke siden.  Denne finner du både på forskjellige streaming-tjenester og i en vinylutgave. Han har med seg tre musikere på gitar, trommer og bass. Musikken kan beskrives som en blanding av Indiepop, Americana og Rock. Navn jeg får assosiasjoner til etter å ha hørt på plata noen ganger er St. Thomas, Dig Deeper og Torgeir Waldemar når det gjelder norske artister og band. Noe som igjen leder til uunngåelige Neil Young og ikke fullt så kjente The Dream Syndicate med Steve Wynn. Øksendal har allikevel fått til et eget særpreg både i måten han synger på og i det musikalske i sangene.

Klart lydbilde

Den forholdsvis korte spillelengden på plata her, gjør at det er fort gjort å sette den på nytt igjen, da den ikke inneholder noen dødpunkter.

Sangene har fått et klart og tydelig lydbilde der alle i bandet kommer godt fram, men med litt ekstra vekt på gitarene og vokalen. Alle sangene er jevnt over bra og spennvidden strekker seg fra mer rocka sanger som Starstruck og Turning til roligere akustiskprega sanger som Like a Drum og Be as You Are. Turning har en fin lettere skurrende slide gitarsolo på slutten av sangen. Gitarsoloer er noe jeg synes det kunne vært litt mer av på plata. De fleste sangene er under fire minutter lange, bortsett fra The Drum som streker seg til litt over fire minutter. Det er ni sanger på plata, som til sammen er 31 minutter lang. Jeg savner litt at noen av sangene kunne strukket seg litt mer i lengde, og at de kunne tatt av mer lydmessig à la Neil Young and Crazy Horse, men ellers er det mange fine musikalske detaljer fra gitarene her i sangene. Den forholdsvis korte spillelengden på plata her, gjør at det er fort gjort å sette den på nytt igjen, da den ikke inneholder noen dødpunkter.

Vakker avslutning

De tre siste sangene er en fin avslutning på plata. You Found Me er en av favorittene mine på plata. Jeg synes å høre litt påvirkning både fra Sankt Thomas og Neil Young her. Sangen avsluttes med en fin gitarsolo. Neste sang Candid Eyes ligger nå på tjueandre plass på noe som heter «Euro Indie Music Chart», som baserer seg på radiospilling på forskjellige radiostasjoner i Europa. Sangen fortjener å bli spilt mer på norske radioer også. Tittelsangen Stay for Dinner som avslutter plata, er en rolig melankolsk sang med litt klassisk inspirert gitarplukking som er en fin avslutning på hele plata.

Øksendal – «Stay for dinner»: 8/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*