Full fres med Danko Jones på Rockefeller

Danko Jones 28.04.22 Rockefeller. Veronica Sagbakken2
Foto: Veronica Sagbakken
Den kanadiske rocktrioen Danko Jones leverte varene på Rockefeller torsdag 28. april. De hadde med seg svenske The Headlines og våre egne The New Death Cult for å varme opp det rock-sultefôrete publikumet.

Endelig! Etter to år med utsettelser var tiden endelig inne for å få en god dose med kanadisk rett-i-tryne-rock! Kvelden bød på intet mindre enn tre band. Første ut var det «utenomjordiske» rockebandet The New Death Cult. På grunn av middelmådig planlegging og noen skjeve baller fra universet rakk dessverre ikke undertegnede å få med seg denne opptredenen. Men om de jeg snakket med kan snakke for alle, var det ingen tvil om at de hadde gjort et godt inntrykk og vervet flere fans blant de oppmøtte.

The Headlines 28.04.22 Rockefeller. Veronica Sagbakken
Foto: Veronica Sagbakken

Vurdering

The Headlines @ Rockefeller 28.04.2022 4/6Karakter 4
The Headlines

Band to, punkerne i svenske Headlines, fikk derimot jeg oppleve, på godt og vondt. Jeg hadde ikke hørt om disse før jeg så at de skulle være support, så rutinert som jeg er, bar turen inn på det store internettet for å høre hva dette var. Det jeg fikk høre var så utvilsomt kult, som en mix av The Yum Yums og Rancid, ispedd litt Oslo Ess. Høres rart ut, og det er det nok også, men det klaffet bare så bra i mine ører!

Forventingene til konserten var kanskje derfor litt opphøyd i rusen av å oppdage et rosa-punk-band, med en hes og rufsete kvinnelig vokal, som funket. Men på scenen derimot ble det til dels en skuffelse. Usikker på hva som var problemet, lyden? Formen? For stor scene? For lite publikum? Grunnene kan ha vært mange, men det slår liksom ikke helt som forventet i forhold til platene.

De var ikke dårlige – langt i fra, det bare stod ikke helt til forventingene. Det var god fres i svenskene og folk flokket seg foran scenen med armene i været, så helt krise var det ikke. Og det ble absolutt fest på siste låt, da de coveret tyske Nenas «99 Luftballons», til stormjubel fra tilskuerne. Selv med noe skuffelse i kroppen er dette et band jeg absolutt vil sjekke ut live igjen, men da med litt bedre styrte forventninger. Platene kommer i alle fall til å bli spilt noen runder til!

Danko Jones 28.04.22 Rockefeller. Veronica Sagbakken
Foto: Veronica Sagbakken

Vurdering

Danko Jones @ Rockefeller 28.04.2022 5/6Karakter 5
Danko Jones

Når klokken slår 21:30, senkes lysene og powertrioen Danko Jones sparker showet i gang med «I Want Out» fra den siste skiva fra 2021 «Power Trio», som er det tiende studioalbumet i rekken. Låtene kommer trillende utover scenen som perler på en snor. I løpet av de første ti låtene er vi innom fem album, så utvalget er det ikke noe å si på! Denne kvelden severer de oss «I’m in a Band», «Ship of Lies”, “Invisible”, “I Think Bad Thoughts”, “Full of Regret” og “My little RnR”, for å nevne noen. Når klassikerne “First Date”, «Lovercall» og “Had Enough” kommer, koker hele huset i allsang og eksplosiv energi.

Frontmann Danko forteller tidlig i konserten at de er supergira for å endelig kunne spille på Rockefeller, etter to år med «pest», noe som synes på han der han nærmest dirrer på scenekanten. Den første gang de besøkte «Oslo Rock City», spilte de på «The Garage», som han sier så gira (red. anm: den første konserten til Danko Jones i Oslo var på «So What!», og så besøkte de Garage i Bergen dagen etter). Han synes også at det ble ekstra stas å nå kunne fylle Rockefeller, ikke bare opp til andre, men helt opp til tredje etasje, for første gang.

Rocken lever

Han virker oppriktig supergira for å stå i Oslos storstue.

Det blir en god blanding av låter og småprat fra scenen. At kjeften til Danko går fort, er det ingen tvil om, men på torsdag kveld går den, om mulig, enda fortere enn vanlig. Han virker oppriktig supergira for å stå i Oslos storstue. Det samme kan sies om publikummet – her er det armer, allsang og knyttneve-pumping fra ende til annen! Det som overrasker meg mest denne kvelden, er at selv om gjennomsnittsalderen er – ikke uforventet – i 40-sjiktet, så er det mest allsang på låtene fra de nyere skivene! Dette tyder i alle fall på at bandet får nye følgere enda, selv etter å ha holdt det gående i drøye 25 år. Rocken lever altså i beste velgående!

Danko Jones 28.04.22 Rockefeller. Veronica Sagbakken3
Foto: Veronica Sagbakken

Som nevnt tidligere er tempoet høyt, og dette fører til en helt suveren energi, både på scenen og blant publikum. Denne dynamikken mellom scenen og folket viser bare hvor dreven Mr. Jones er i gamet. Han har stålkontroll og hele Rockefeller i sin hule hånd, og er ikke i nærheten av å overspille hånden sin (som fort kan skje når man er ivrig). Det er en fryd å bevitne denne presisjonen.
Vi nærmer oss slutten og de avslutter det ordinære settet med «My little RnR» fra 2017-skiva Wild Cat. Det danses og synges til de grader!

Just playing Rock’n’Roll

Låten ender og bandet takker og bukker, til trampeklapp og det tar ikke mange sekunder før de er tilbake i spotlighten. Danko røper fort at han egentlig ikke ville forlate scenen i utgangspunktet, han ville «keep playing ROCK N ROLL»! Og det gjør de – vi får blant annet «Saturday», selv om det bare er torsdag, men det passer seg bra, for dette har føles som en lørdag kveld med stor L!

Bandet takker ærbødig for kvelden og lover at det ikke skal gå 4-5 år før de kommer tilbake til «Oslo Rock City»! For en kveld det har vært! Kjære vene, som vi trengte denne energiinnsprøytningen av en konsert!

Setlist:
I Want Out
I gotta Rock
I’m in a Band
First Date
Lipstick City
Ship of Lies
Invisible
Get to You
I Think Bad Thoughts
You are my woman
Flaunt it
Full of Regret
Had Enough
Lovercall
Cadillac
My little RnR
Encore:
Saturday
The Twisting Knife
Rock Shit Rock

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*